Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

Svet KS Plavž se je sestal na svoji 4. redni seji, dne 24.5.2023. Potrdili so zapisnik ter ugotovili, da so bili vsi sklepi 3. seje realizirani.

Konec prejšnjega tedna se je pričela težko pričakovana tehnična sanacija školjke bazena na kopališu Ukova. V skladu s projektno dokumentacijo in priporočili Gradbenega inštituta ZRMK so se pričeli posegi, ki bodo statično utrdili stene bazena. Umestila se bo nova armatura, ki se bo pred dobetoniranjem sten bazena delno sidrala v obstoječo AB konstrukcijo bazena, na delih ki so najbolj statično obremenjeni. Pogodbeni izvajalec, Kovinar gradnje ST d.o.o. Jesenice, zaključek del predvideva v pogodbenem roku, to je do 20. 6. 2023, pri čemer bo potrebno upoštevati eventuelne neugodne vremenske razmere, ki bi lahko vplivale na potek del.

Zapisnik 4. redne seje Sveta Krajevne skupnosti Slovenski Javornik – Koroška Bela, ki je bila v četrtek, 11. 5. 2023, ob 18. uri v sejni sobi Krajevne skupnosti, Cesta Borisa Kidriča 37/c, na Slovenskem Javorniku.

Občinski svet Občine Jesenice se je včeraj sestal na svoji 5. redni seji.

Na območju gozda nad nekdanjim otroškim igriščem Zarja na Cesti Toneta Tomšiča je Zavod za gozdove Slovenije odkazal od lubadarja napadeno drevje, zato bo družba Slovenski državni gozdovi začela s sečnjo in gradnjo gozdne vlake nad območjem igrišča, ki bo potrebna za potrebe spravila lesa. Po končanih delih bodo dostopno pot do igrišča uredili, med samimi deli pa bo pot blatna in neurejena. Območje nekdanjega igrišča, ki sicer že nekaj časa ni več v upravljanju občine Jesenice, saj leži na zemlji, ki je v državni lasti, je še vedno območje zadrževanja, zato javnost pozivamo k previdnosti.

Zadeva: Projekt celovite prenove prenosnega in distribucijskega 110 kV omrežja, ki povezuje objekte RTP Jesenice, RTP Železarna, RTP Jeklarna, RTP Moste in RTP Kranjska Gora

Cepilni center Zdravstveni dom Jesenice bo imel v torek, 16. maja 2023 med 8. in 15. uro »DAN ODPRTIH VRAT za cepljenje proti pnevmokoknim okužbam«. To cepljenje se posebej priporoča osebam s kroničnimi boleznimi.

Uporabne povezave