Skok na osrednjo vsebino
Print this page

Program odvajanja in čiščenja komunalne odpadne vode za obdobje od 2017 – 2020

Program odvajanja in čiščenja komunalne odpadne vode (v nadaljevanju Program) je pripravljen skladno z Uredbo o odvajanju in čiščenju komunalne odpadne vode (Ur. l. RS št. 98/2015) (v nadaljevanju Uredba). Program velja za obdobje štirih koledarskih let, od leta 2017 do leta 2020.

Program pripravi izvajalec javne službe (v nadaljevanju izvajalec) za obdobje štirih koledarskih let. S strani odgovorne osebe IJS podpisan program se pošlje občini v potrditev do 31. oktobra v koledarskem letu pred začetkom njegove veljavnosti.

Program, potrjen s strani odgovorne osebe izvajalca in občine, mora izvajalec predložiti ministrstvu, pristojnemu za okolje (v nadaljevanju ministrstvo) najkasneje do 31. decembra v letu pred začetkom njegove veljavnosti.

V primeru večjih sprememb v času veljavnosti programa izvajalec pripravi spremembo programa in spremenjeni program po potrditvi odgovorne osebe izvajalca, da so spremembe v skladu s predpisi, pošlje občini v potrditev.

Vodja procesa in strokovni delavci so odgovorni za posredovanje posameznih podatkov v programu in so hkrati skrbniki za izvajanje tekočih evidenc.

Izvajalec javne službe izvaja obvezno občinsko gospodarsko javno službo odvajanja in čiščenja komunalnih odpadnih vod v občini Jesenice in v občini Žirovnica. Program je pripravljen za vsako občino posebej.