Skok na osrednjo vsebino
Print this page
May 2021 20

Navdih športne krone

 

Hokejisti HDD SIJ Acroni Jesenice so državni hokejski prvaki. Naslov so osvojili po izjemno razburljivem zaključku sezone, ko so v finalni seriji še tretjič na gostovanju pokorili večne rivale iz prestolnice. Za Jesenice je vsaka osvojena zvezdica vedno zelo pomembna in tudi letos nam je prinesla obilo dobre volje ter uživanje v ponosu. S tem je jeseniški hokej in z njim celoten jeseniški šport dobil pomembno spodbudo.

Naši hokejisti so tudi v koronavirusnem letu potrdili, da ima hokej na Jesenicah upravičeno posebno mesto in da sedanji rod hokejistov nadaljuje bogato tradicijo. Še najbolj me je v finalni seriji navdušil pristop in odnos naših fantov do igre, do hokeja. Čeprav so bogatejši tekmeci in z zasedbo z več zvenečimi imeni veljali za favorite, pa so naše fante krasile vztrajnost, nepopustljivost, predvsem pa ekipni duh.

Navijači smo – na žalost ne v živo, ampak le v televizijskih prenosih – lahko med drugim gledali izjemno borbenost, ko so tudi s telesi zaustavljali plošček. Takšna posredovanja kažejo pripravljenost tvegati tudi poškodbo – za čim boljši rezultat svoje ekipe. Temu bi lahko rekli ekipni duh, ko se člani ekipe v celoti podredijo ekipnemu cilju. Tako slogan kluba, »ena ekipa, eno srce«, uresničujejo na ledu.

S tem so hokejist ponovno dokazali, da denar ni vse in da je treba za uspeh na igrišču narediti nekaj več od tekmeca. Za uspeh tudi ni dovolj, da na igrišču srce pustijo le nekateri igralci, ampak ga morejo pustiti vsi skupaj, kot ekipa. Tako, torej skupaj, so hokejisti ustvarili presežek, s katerim so se kot najboljši povzpeli na hokejski vrh Slovenije, navijačem pa omogočili veselje ob uspehu.

Čeprav so kadrovski in finančni viri v jeseniškem hokeju omejeni, to ne pomeni, da se ne sme stremeti k zvezdam. Želimo si, da bi dosežek naših hokejistov kot zgled navdihnil še koga, ne le na športnem področju, ampak na vseh drugih področjih življenja. Veseli me, da nekateri naši športniki in športne ekipe, ne le hokejisti, dosegajo vidne rezultate.

Tako kot nas v življenju spremljajo spremembe, tako se bo tudi hokej prihodnjo sezono igral nekoliko drugače kot letos, saj se največji tekmec Jesenic seli v višje rangirano tekmovanje. Na Jesenicah si želimo, da bi tudi naši fantje ponovno zaigrali v tem kakovostnejšem in odmevnejšem tekmovanju. Ne glede na vse okoliščine so fantje letos dokazali, da lahko sežejo po zvezdah, da so sanje uresničljive. Torej si lahko za prihodnje obdobje postavijo visoke cilje.

Način, kako doseči cilj, so fantje prikazali v letošnji sezoni: kot ekipa z velikim srcem. Z odgovornim pristopom do soigralcev in ekipe ter do igre se lahko zapolni kakšna vrzel ali nadomesti pomanjkljivost in se kljub vsemu lahko doseže kar se morda zdi nedosegljivo. Enotnost v ekipi, ki se kaže v privrženosti doseganju skupnih (visokih) ciljev je pristop, ki jeseniški hokej lahko povzdigne še kakšno stopničko višje.

Read 987 times Last modified on Thursday, 27 May 2021 15:26