Skok na osrednjo vsebino
Print this page
Jul 2020 14

Ureditev eko otokov v občini Jesenice - 2. faza

Občina Jesenice po uspešno izvedenem pilotnem projektu ureditve štirih potopnih ekoloških otokov v letošnjem letu nadaljuje z ureditvijo še nekaterih obstoječih otokov.

Predvidoma v mesecu avgustu se bodo pričela dela na novih petih lokacijah in sicer na Cesti Toneta Tomšiča 21d, Cesta maršala Tita 51, Ulica Staneta Bokala 8, Ulica Staneta Bokala 18 – 19 ter na Cesti Cirila Tavčarja 5. Gre za preureditev obstoječih ekoloških otokov, katerih obstoječi tip izvedbe je betonska podlaga na kateri so postavljeni potrebni zabojniki (papir, steklo, embalaža) in sicer tudi po več kosov za vsak namen, odvisno od gostote poseljenosti območja.

Na novo urejeni ekološki otoki bodo izvedeni na osnovi projektne dokumentacije PZI – enostaven objekt – Ureditev 11 ekoloških otokov v občini Jesenice, izdelal ARHI.PIKA, LENKA FARTEK s.p., št. projekta 57/2018, februar 2020. Gre za t.i. potopne ekološke otoke, katerih posode se bodo nahajale v zemlji oz. urejenih ugreznjenih mestih. V okviru projektne dokumentacije se naroča, kot že omenjeno, ureditev dodatnih 5 lokacij, vse z namenom postopnega uveljavljanja spremenjenega načina ločenega zbiranja odpadkov v skladu s Tehničnim pravilnikom o zbiranju in prevozu komunalnih odpadkov v Občini Jesenice (Uradni list RS, št. 14/2014 in 3/2020). Nameščajo se posode za steklo, papir in embalažo, skladno s popisom. Na eni lokaciji (Ulica Staneta Bokala 18-19) gre tudi za ureditev betonskih stopnic in betonske pešpoti v neposredni bližini otoka. Pri vsaki od lokacij so predvideni najnujnejši posegi za ureditev le-te. Območje eko otokov bo utrjeno, nosilno plast predstavlja metličen beton, na lokaciji C.m.Tita 51 pa tlakovci.

Read 1890 times Last modified on Wednesday, 12 May 2021 08:28