Skok na osrednjo vsebino

Javna naročila

Prvomajska budnica, ki jo vsako leto po vseh jeseniških krajevnih skupnostih zaigra Pihalni orkester Jesenice–Kranjska Gora, je pomemben in nepogrešljiv del praznovanja praznika dela na Jesenicah. Tradicija budnice na Jesenicah je stara že častitljivih 145 let, brez nje pa si praznovanja prvega maja Jeseničani ne predstavljajo.

Na jutrišnji dan bodo jeseniški godbeniki Jeseničane pozdravili po okvirnem objavljenem razporedu in na tradicionalnih lokacijah, letošnja novost pa je lokacija pred restavracijo Kazina ob 14. uri.

Pridite jih pozdravit na katero od lokacij, veseli vas bodo!

Obveščamo vse obiskovalce, kupce in prodajalce, da  Tržnica Jesenice obratuje vsako soboto  od 7. do 13. ure.

Informacije: tel. 04 5869 289, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

POVABILO K ODDAJI PONUDBE

 

Na podlagi 47. člena Zakona o javnem naročanju, ZJN-3 (Uradni list RS, št. 91/15), naročnik:

Občina Jesenice, Cesta železarjev 6, 4270 Jesenice

telefon: 04/5869 200

FAX: 04/5869 270

spletna stran: http://www.jesenice.si

matična številka: 5874335000

Davčna številka:  SI39795888

Transakcijski račun: SI56 0124 1010 0007 593

vabi ponudnike, da podajo svojo pisno ponudbo v skladu z razpisno dokumentacijo, na osnovi javnega naročila gradenj po postopku naročila male vrednosti za Obnovo otroškega igrišča Biba.

Podatki o naročilu:

vrsta postopka

Naročilo male vrednosti

področje

splošno področje

mesto objave

Portal javnih naročil

Številka objave na Portalu

javnih naročil

JN002728/2019-W01

predmet naročila

gradnje

naslov naročila

Obnova otroškega igrišča Biba

variantne ponudbe

niso dopustne in se ne bodo upoštevale

rok veljavnosti ponudbe

18.09.2019

 

Ponudba se šteje za pravočasno oddano, če jo naročnik prejme preko sistema e-JN https://ejn.gov.si/eJN2 najkasneje do 21.05.2019, do 10:00 ure.

Ponudbe morajo biti v celoti pripravljene v skladu z razpisno dokumentacijo ter izpolnjevati vse pogoje za udeležbo tega javnega naročila.

Ponudbene – pogodbene cene izbranega najugodnejšega ponudnika so fiksne in bodo veljale nespremenjene do izpolnitve pogodbenih obveznosti oz. dokončanja del.

 

S spoštovanjem!

 

 

Blaž Račič

Župan

                   

 

 

Svet ustanoviteljev JEKO d.o.o. Jesenice je potrdil direktorja javnega komunalnega podjetja JEKO d.o.o. Jesenice za prihodnja štiri leta. Podjetje bo še naprej vodil Uroš Bučar, dosedanji direktor podjetja.
Na objavljeni javni razpis za prosto delovno mesto direktorja so se v roku sicer prijavili trije kandidati, razpisna komisija pa je pripravila predlog najustreznejšega kandidata in ga posredovala v potrditev Svetu ustanoviteljev JEKO d.o.o. Jesenice, ki ga kot predstavnika lastnic podjetja sestavljata župana občin Jesenice in Žirovnica, Blaž Račič in Leopold Pogačar. Svet ustanoviteljev je predlaganega kandidata potrdil in tako bo vodenje podjetja še nadaljnja štiri leta opravljal dosedanji direktor Uroš Bučar. Nov mandat uradno začenja 1. maja 2019.

Jesenice, 26. april – Včeraj je v sejni sobi Občine Jesenice potekala 4. redna seja Občinskega sveta občine Jesenice, na kateri so svetniki in svetnice obravnavali 22 točk in podtočk. Med drugim na njej potrdili rebalans proračuna občine Jesenice za leto 2019 ter razpravljali o predstavljeni informaciji o delovanju Centra za ravnanje z odpadki Mala Mežakla in o postopkih za zagotovitev predpisanih ravnanj z mešanimi komunalnimi odpadki. Predstavljeni so bili tudi poročilo Medobčinskega inšpektorata in redarstva občin Jesenice, Gorje, Kranjska Gora in Žirovnica za leto 2018, poročilo o delu Policijske postaje Jesenice za leto 2018 ter ocena izvajanja občinskega programa varnosti za leto 2018.

POVABILO K ODDAJI PONUDBE

 

Na podlagi 47. člena Zakona o javnem naročanju, ZJN-3 (Uradni list RS, št. 91/15), naročnik:

Občina Jesenice, Cesta železarjev 6, 4270 Jesenice

telefon: 04/5869 200

FAX: 04/5869 270

spletna stran: http://www.jesenice.si

matična številka: 5874335000

Davčna številka:  SI39795888

Transakcijski račun: SI56 0124 1010 0007 593

vabi ponudnike, da podajo svojo pisno ponudbo v skladu z razpisno dokumentacijo, na osnovi javnega naročila gradenj po postopku naročila male vrednosti za Postavitev kolesarnic ob javnih objektih.

Podatki o naročilu:

naslov naročila

Postavitev kolesarnic ob javnih objektih

 

predmet naročila

gradnje

vrsta postopka

Naročilo male vrednosti

mesto objave

Portal javnih naročil

Številka objave na Portalu

javnih naročil

JN002664/2019-W01

variantne ponudbe

niso dopustne in se ne bodo upoštevale

rok veljavnosti ponudbe

14.09.2019

 

Ponudba se šteje za pravočasno oddano, če jo naročnik prejme preko sistema e-JN https://ejn.gov.si/eJN2 najkasneje do 17.05.2019, do 10:00 ure

Ponudbe morajo biti v celoti pripravljene v skladu z razpisno dokumentacijo ter izpolnjevati vse pogoje za udeležbo tega javnega naročila.

Ponudbene – pogodbene cene izbranega najugodnejšega ponudnika so fiksne in bodo veljale nespremenjene do izpolnitve pogodbenih obveznosti oz. dokončanja del.

 

S spoštovanjem!

 

 

Blaž Račič

             ŽUPAN

  • Ključavnice že cvetijo
  • Prvomajsko srečanje na Pristavi
  • Družine, ki jih povezuje glasba
  • Meteorit v središču pozornosti
  • Z domačega kavča v poslovno okolje
  • Evropski denar za obnovo ceste
  • Praznovanje jeseniških godb
  • Obnovljena učna pot

Včeraj, 24. aprila, je v Kolpernu potekal dogodek, imenovan »Dajmo solidarnosti zagon«, ki sta ga v evropskem tednu mladih organizirala Društvo UP Jesenice in Zavod Movit. Na dogodku, ki je bil namenjen mladim, so organizatorji predstavili program Evropska solidarnostna enota, katerega namen je spodbujanje solidarnosti. Mladi udeleženci so bili deležni strokovnega usposabljanja na področju migracij in solidarnosti, namen srečanja pa je bil spodbuditev mladih k pravičnejši in bolj solidarni družbi. Dogodka se je udeležil tudi župan Blaž Račič.

Občina Jesenice in jeseniška enota Centra za socialno delo Gorenjska sta danes v Kolpernu organizirala srečanje izvajalcev socialnovarstvenih storitev in javnih pooblastil s predstavniki javnih zavodov, humanitarnih organizacij in društev, ki se pri svojem delu neposredno srečujejo z reševanjem socialne in tudi zdravstvene problematike prebivalcev občine Jesenice. Tovrstno skupno srečanje sicer že vrsto let poteka vsaj enkrat letno, njegov namen pa je pregled in osvetlitev dejavnosti in programov posameznih organizacij, zaznavanje morebitnih novih pojavov, težav in trendov ter stisk občanov.

V prvem delu srečanja so udeleženci na kratko predstavili svoja opažanja glede socialnovarstvene, zdravstvene ter tudi vzgojne situacije v občini, v zaključnem delu pa so na podlagi ugotovitev oblikovali predlog načrtovanja nadaljnjih aktivnosti. Izpostavljena je bila pomembnost nadaljnjega oblikovanja oziroma razvoj in nadgradnja programov in projektov s področja preventive za različne skupine prebivalstva (otroci, mladina, družine, starejši, različne ranljive skupine prebivalstva, medgeneracijsko povezovanje …), ki jih zavodi oz. organizacije ter društva na območju občine Jesenice že izvajajo poleg svojega rednega dela in se pri tem – glede na izkazane potrebe oziroma problematiko – medsebojno povezujejo in sodelujejo. Hkrati je bil poudarjen tudi pomen prostovoljnega dela, saj prostovoljci v društvih in organizacijah redno opravljajo pomembno delo na terenu ter na različnih področjih dela oziroma življenja, kot so izobraževanje, mladinska dejavnost, socialno varstvo, zdravstvo, kultura, šport in drugo.

Vsem udeležencem se s strani Občine Jesenice iskreno zahvaljujemo tako za današnji konstruktiven pogovor kot tudi za siceršnje odlično sodelovanje ter opravljeno delo na različnih področjih družbenega življenja.

0.Sklic 4. seje Občinskega sveta sklica 2018 - 2022
1.Potrditev besedila zapisnika 3. redne seje Občinskega sveta občine Jesenice, ki je bila 28. 3. 2019
2.Predlog Rebalansa Proračuna občine Jesenice za leto 2019 – PREDLAGAN SKRAJŠANI POSTOPEK
3.Predlog Odloka o določitvi takse za obravnavanje zasebnih pobud za spremembo namenske rabe prostora v občinskem prostorskem načrtu občine Jesenice - DRUGA OBRAVNAVA
4.Predlog Odloka o določitvi nadomestila stroškov lokacijske preveritve v občini Jesenice – DRUGA OBRAVNAVA
5.Predlog Odloka o ustanovitvi javnega lekarniškega zavoda Gorenjske lekarne – PRVA OBRAVNAVA
6.Predlog Odloka o ustanovitvi Sveta ustanoviteljic javnega lekarniškega zavoda Gorenjske lekarne – PRVA OBRAVNAVA
7.Predlog Odloka o spremembah odloka o ustanovitvi JEKO, javnega komunalnega podjetja, d.o.o., Jesenice – PRVA OBRAVNAVA
8.Osnutek Plana graditve in vzdrževanja občinskih cest v obdobju od leta 2019 do leta 2022
9.Predlog Načrta ravnanja z nepremičnim premoženjem – 4. dopolnitev Načrta razpolaganja z nepremičnim premoženjem v lasti Občine Jesenice za leto 2019
10.Predlog Načrta ravnanja s premičnim premoženjem za leto 2019
11.Volitve in imenovanja
12.Poročila in informacije
13.Vprašanja in pobude

Občina Jesenice in Krajevna skupnost Blejska Dobrava želita urediti pločnik skozi naselje Kočna, vzdolž regionalne ceste R3-634/1104 Javornik-Gorje ( odsek od km 3.3+49 cca do km 4.0+12.5 cca ). Naselje Kočna se širi, peš prometa vzdolž državne ceste je vse več. Poleg ureditve pločnika je predvidena tudi obnova državne ceste, preureditev obstoječih avtobusnih postajališč v skladu s predpisi, ureditev odvodnjavanja (meteorna kanalizacija) in izgradnja fekalne kanalizacije za naselje Kočna (gravitacijski in tlačni vod).

Z namenom ohranjanja čim tesnejših vezi z občani so ob sredah popoldan vrata županske pisarne odprta za občane. Eno od najbolj perečih vprašanj, ki ga izpostavljajo občanke in občani, je mirujoči promet. Zlasti na Plavžu, kjer je gostota poseljenosti največja, je problem najbolj izrazit, podobno je v drugih bolj strnjenih naseljih.

Neredko se zgodi, da občan iz službe pride pozno zvečer ali ponoči in na Plavžu zaman išče parkirni prostor v neposredni bližini bloka ali stolpnice. Avto zaradi zasedenosti parkirnih mest parkira na zelenici in si na ta način prisluži plačilo globe za nepravilno parkiranje. Seveda obvestila medobčinskih redarjev o nepravilnem parkiranju voznike razjezijo in jih spravijo v slabo voljo.

Številka: 01/V-2019  

Občina Jesenice na podlagi 9. in 52. člena v zvezi s 64. členom Zakona o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Uradni list RS, št. 11/18 in 79/18), v povezavi z 19. členom Uredbe o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Uradni list RS, št. 31/18), objavlja

NAMERO O SKLENITVI NEPOSREDNE POGODBE

za zakup dela nepremičnin (posamezen vrt) z ID znakom parcela 2175 1410, 2175 1331/0, 2175 1387/3 in 2637 271/1.

Rok za predložitev izjave o interesu zakupa posameznega vrta je 20 dni od objave te namere na spletni strani Občine Jesenice. Izjava se odda na priloženem obrazcu na sedežu krajevne skupnosti Sava, Pod gozdom 2, 4270 Sava, ali po elektronski pošti na naslov: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Upoštevane bodo vse izjave, dostavljene na sedež krajevne skupnosti Sava do izteka 20-dnevnega roka od objave predmetne namere, izjave, ki bodo v navedenem roku prispele pisno na naslov ali na elektronski naslov krajevna skupnost oz. bodo oddane na pošto s priporočeno poštno pošiljko najkasneje zadnji dan poteka roka objave namere.    

Posamezen ponudnik lahko poda izjavo o interesu samo za en vrt. V primeru izraženega interesa več ponudnikov za posamezen vrt bodo opravljena pogajanja o višini zakupnine in drugih pogojih pravnega posla in bo zakupna pogodba sklenjena z najugodnejšim ponudnikom.

Zakupne pogodbe bodo sklenjene po poteku roka najmanj 20 dni od objave te namere na spletni strani Občine Jesenice. Zakupnina se plačuje letno v naprej, v roku 8 dni od izdaje računa. Pravočasno plačilo celotne letne zakupnine je bistvena sestavina pogodbe.

Kontaktna oseba za dodatne informacije o predmetu ravnanja je Darka Rebolj, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., 031/787-363.

Občina Jesenice si pridržuje pravico, da lahko do sklenitve pravnega posla, brez odškodninske odgovornosti, ustavi postopek.

OBČINA JESENICE
ŽUPAN
Blaž Račič

Page 1 of 3

Aktualno: Javna naročila, razpisi in objave