Medijsko središče

Ljudska univerza Jesenice

Vabimo vas, da se pridružite skupini, ki se vsak torek srečuje na Ljudski univerzi Jesenice z namenom igranja črkovne igre Križem Kražem. Bistvo igre je v tem, da iz naključno dodeljenih črk sestavite najdaljšo slovnično pravilno besedo.

Vabljeni v našo družbo!

Pogovorne urice so najmenjene priseljencem, ki želijo utrditi slovenski jezik. Lea Zlodej jih preko zabavnih in praktičnih vsebin usmerja v preverjanje že pridobljenega znanja ali usvajanje novega. Vabljeni, da se pridružite skupini, ki se srečuje vsak petek.

Akvarel je najstarejša slikarska tehnika. Velja celo za eno najtežjih tehnik. Pa vendar je tudi ena najlepših in pod mentorstvom Mojce Rozman Ahčin zna biti tudi zelo zabavna in sproščena. V ponedeljek enostavno ni razloga, da se ne bi ponovno videli in učili. Prideš?

Velikokrat ljudje iščemo odgovore v zunanjem svetu, medtem ko se tisti pravi odgovori za naše življenje nikoli ne nahajajo zunaj, ampak znotraj nas. S tem, da prisluhnemo, lahko doživimo izjemno izkušnjo miru. Ponovno vas toplo vabimo v čisto posebno polje, v kanal čiste energije, kjer se boste preko meditacije prepustili vodeni vizualizaciji in zvočni kopeli s tibetanskimi posodicami, zvončki, gongom - ter se tako preko globoke sprostitve umirili in povezali s sabo.
Z vami bo gospa Tanja Ravnihar

Vsako sredo na Ljudski univerzi Jesenice, poteka delavnica kvačkanja pod mentorstvom gospe Marje Jalen. Dobrodošli ste vsi, ki ste se že vešči vihtenja kvačke, kakor tudi tisti, ki se boste z osnovnimi zavoji srečali prvič. Ste vedeli, da je sreda že od nekdaj dan za kvačkarije? Pridite preverit.

Dobrodošli v našo družbo! 

Zaradi izjemnega zanimanja za delavnice tehnike reciklaže nam ljubih predmetov, delavnico ponavljamo. Mojca Rozman Ahčin nam bo pokazala, kako z različnimi tehnikami preoblikujemo staro vazo, pručko... skratka, kako nam ljubim predmetom ponovno vdihnemo svežino, ki so jo s časom izgubili.

Pridite- več nas bo, bolj bo veselo. Pa na predmet, ki ga želite polepšati ne pozabite. 

Mateja Smrekar se je ob koncu lanskega leta potepala po deželi nasmejanih ljudi - Gambiji. Pridružila se je prostovoljcem društva Za otroke sveta, v sklopu katerega je opravljala prostovoljno delo v eni izmed Gambijskih šol. Kako so ji oziroma ji niso koristile izkušnje dela v vrtcu v Sloveniji in zakaj, vam bo pojasnila na sredinem predavanju, predstavila pa vam bo tudi nekaj afriških zanimivosti, ko sta pitje čaja in igranje na bobne. Prijazno povabljeni vsi ljubitelji Afrike in tudi tisti, ki boste to postali.

Leseno tablico bomo porisali, nanjo prilepili lesene ptičke in keramične rože ter nanjo pritrdili obešanko.

Prijave so zaradi omejitve šteila udeležence obvezne.

Ste siti tega, da se vam v življenju ponavljajo eni in isti vzorci? Presežite jih s pomočjo FasterEFT metode! Pridružite se nam na FasterEFT delavnicah ter spremenite svoje notranje programe, osvobodite se čustvene bolečine in omejujočih prepričanj ter zaživite v osebni svobodi.

Ljudje se pogosto sprašujemo »Kdo sem? Kakšen je moj namen? Zakaj se mi dogajajo določene stvari?« Iščemo odgovore v hitenju vsakdana – a jih ne najdemo. Dokler se ne ustavimo ali nas nekaj ne ustavi, dokler nekje močno ne zaboli. Takrat nastopi trenutek, da začnemo iskati odgovore, ki jih ves čas nosimo v sebi.

Naj bo čas, ko vse v naravi dehti in se razcveta, tudi čas, ko si dovolimo začutiti življenjsko moč za nove začetke, za razcvet nas samih, ljubezni v nas, zato srčno vabljeni na predavanje in pogovor z Justino Husu. Skupaj bomo odstranili resnico o našem obstoju, namenu, učenju, predvsem pa o tem, kako čim bolje spoznati sebe, se povezati s svojo dušo, odpreti srce in narediti nekaj dobrega za svoje življenje.

Na predavanju bomo govorili o prevečkrat pozabljenih temeljnih vzrokih v telesu, ki so odgovorni, da pride do bolezni, zakaj sploh nastane in zakaj nekateri zbolijo, drugi pa sploh ne. Predavateljica Alja Aljančič vam bo pokazala, kakšno vlogo ima pri vsem tem Zemlja in kaj lahko sami naredimo, da bolezen na naraven način preprečimo in obvladamo.

Spoznali se bomo z metodo zdravljenja, s katero lahko sami zdravimo že nastale bolezenske težave in preprečujemo tiste, ki so še pred tem, da nas presenetijo. S to nezahtevno metodo učinkovito pripomoremo k celostnemu zdravju vse družine, dobremu počutju v svojem telesu in zalogi telesne energije, ki je ključna za naše zdravje, da se lahko z vsakim dnem soočimo pripravljeni in polni moči, ne glede na naša leta.

Lepo vabljeni!

Ko socialna delavka obleče predpasnik, se prelevi v čisto pravo čemažarico. Kaj vam bo pripravila, kaj vse vam ima tokrat povedati, pa na kulinaričnem srečanju. Vabljeni, zabavno bo!

Obvezne prijave:
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali 04 58 33 803

Srečanje bomo namenili komunikaciji, tako verbalni kot neverbalni, celoten proces priprave in izvedbe samega razgovora pa bomo podkrepili tudi s tehnikami Nevrolingvističnega programiranja.

Gozdna terapija je zavesten, buden sprehod po gozdu.

Naredili bomo skupen sprehod skozi gozd med tem pa bo predavateljica predajala vsebino; bosa hoja, razgibavanje, hoja zaupanja, ležanje na gozdnih tleh, čuječnost pri drevesu, pogovor. Namen je sprostitev in povezava s seboj ter gozdom.

S seboj potrebujete vodo, podlogo za sedenje, udobna oblačila, morda naravno sredstvo proti komarjem.

Zbor udeležencev bo ob 16:30 uri na parkirišču na Blejski Dobravi.

Zaradi možnosti slabega vremena in posledično odpovedi dogodka, so obvezne predhodne prijave.

Uporabne povezave