Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
apr  2020 14

Jeseniške novice, 14. april 2020-7

Jeseniške novice, 14. april 2020-7 Jeseniške novice - Gorenjski glas

S skupnimi močmi za zajezitev epidemije

Za nami je prvi mesec, kar je v Sloveniji razglašena epidemija novega koronavirusa. V tem času smo se vsi skupaj prilagodili na ukrepe, s pomočjo katerih naj bi pandemijo zajezili.

Zastoj pri gradnji druge cevi

Zaradi aktualnih razmer so na avstrijski strani že sredi marca prekinili gradnjo vzhodne cevi predora Karavanke, na slovenski strani pa dela potekajo v minimalnem obsegu.

Do konca kariere bi ostal pri »kraljih«

Zaradi koronavirusa so se prekinila športna tekmovanja – tudi v ligi NHL, v kateri že vrsto let pomembno vlogo igra Hrušičan Anže Kopitar.

Širjenje virusa je odvisno od vas

Mirko Bogataj, ki že več kot tri desetletja živi v Bergamu, si želi, da bi se Slovenci iz primera Lombardije kaj naučili. Zato poudarja: »Ostanite
doma!

Tržnica ponovno odprta

Tržnica deluje v pokritem prireditvenem prostoru na Stari Savi, odprta je ob sobotah med sedmo in dvanajsto uro, naprodaj pa so samo prehrambni izdelki.

Glasba prek video klicev

Tudi v Glasbeni šoli Jesenice poteka pouk na daljavo, praviloma popoldne prek video klicev. V torek, 12. maja, naj bi potekal vpis novih učencev.

Rozinovo-mandljeva potica

Tudi naši predniki so doživljali težke čase, čeprav neprimerljive z današnjimi, a so se prilagajali. Če je bilo veliko ust in manj orehov, je bila potica manj posuta ...

Svojce vidijo prek videoklica

Sto devetdeset stanovalcev jeseniškega doma upokojencev razmere, ko je dom zaprt za obiskovalce, sprejema izjemno potrpežljivo.

Dodatne informacije

Prebrano 1302 krat Nazadnje urejano na sreda, 15 april 2020 14:18