Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
nov  2020 06

Jeseniške novice, 6. november 2020-19

Jeseniške novice, 6. november 2020-19 Jeseniške novice - Gorenjski glas

Drugi val epidemije na Jesenicah

V drugem valu epidemije je Gorenjska najbolj obremenjena regija v državi, med občinami z visokim številom okuženih pa je tudi jeseniška. A trend zadnjih dni kaže, da se stvari vendarle umirjajo.

Župan pomagal pri prevozu testov

Prostovoljci projekta Prostofer bodo enkrat dnevno vozili teste za covid-19 v Ljubljano. Prvi je prevoz opravil jeseniški župan Blaž Račič.

»Mrlič« za nekaj ur prehitel odlok o prepovedi

V jeseniškem gledališču jim je samo štiri ure, preden je začel veljati odlok o prepovedi kulturnih dogodkov, uspelo premierno uprizoriti predstavo Slastni mrlič.

Potep po planoti, ki Jeseničanom krade sonce

"Z Jesenic se Mežakla kaže kot hladna in nepristopna gora, ki Jeseničanom krade sonce. Na svojem grebenu je drugačna, topla, prijazna ...

Sejo vodil podžupan

Ker je bil jeseniški župan Blaž Račič v samoizolaciji, je sejo občinskega sveta vodil podžupan Miha Rezar. V prvi obravnavi so sprejeli predlog proračuna za leto 2021.

Priznanje za jeklene poligone

V SIJ Acroni so doslej izdelali že štirinajst jeklenih poligonov za vadbo na prostem in zanje je Skupina SIJ zdaj prejela priznanje Mednarodnega olimpijskega komiteja.

Čufarjevi dnevi bodo virtualni

Šest tekmovalnih predstav bo na ogled na spletni strani, gledalci bodo tudi glasovali z elektronskimi glasovnicami.

Žalni kamni namesto sveč na grobovih

Skupina žensk iz drugih kulturnih okolij je pod okriljem Ljudske univerze Jesenice pred prvim novembrom izdelala žalne kamne, ki naj bi nadomestili plastične sveče na grobovih.

Dodatne informacije

Prebrano 1371 krat Nazadnje urejano na petek, 06 november 2020 14:07