Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
nov  2021 05

Jeseniške novice, 5. november 2021-19

Jeseniške novice, 5. november 2021-19 Jeseniške novice - Gorenjski glas

Vse nared za največji gledališki praznik

Festival ljubiteljskih gledališč Čufarjevi dnevi 2021 bo, če bodo le epidemiološke razmere dopuščale, letos ponovno potekal v živo, v dvorani jeseniškega gledališča, in sicer od 14. do 19. novembra. Na ogled bo šest predstav.

Ponovno za status mestne občine

Konec meseca so v poslanski skupini Stranke Alenke Bratušek v državni zbor neuspešno vložili dopolnilo k zakonu o občinah, s katerim bi Jesenicam omogočili status mestne občine.

Plaketa župana Luki Potočarju

Župan Blaž Račič je mlademu športnemu plezalcu, ki je na svetovnem prvenstvu v kategoriji težavnost osvojil srebrno medaljo, izročil občinsko priznanje.

V glasbeni šoli je živahno

Pouk v Glasbeni šoli Jesenice poteka v živo, začeli so pripravljati nastope učencev, ki jih tudi neposredno prenašajo na kanalu šole na Youtubu. Na fotografiji ravnateljica šole Martina Valant.

Na seji občinskega sveta o proračunih

Občinski svetniki so obravnavali šestnajst točk dnevnega reda, med drugim so v prvi obravnavi sprejeli predloga proračunov za leti 2022 in 2023 s pripombami.

Še enkrat o podražitvi ogrevanja

Napoved koncesionarja ENOS OTE, da se bodo stro- ški ogrevanja na Jesenicah oktobra podražili za polovico, so vzbudili veliko pozornosti.

Naslov državnega prvaka in osebni rekord

Janez Mulej z Blejske Dobrave je Ljubljanski maraton pretekel z osebnim rekordom in postal  državni prvak v maratonu.

Orkester z balerinami in violinami

Simfonični orkester Jesenice bo tokratni koncert popestril z nastopom baletnega oddelka in violinistk Tine Bučar in Eve Kramar. Na Jesenicah bo na sporedu 26. novembra.

Dodatne informacije

Prebrano 980 krat Nazadnje urejano na petek, 26 november 2021 08:49