Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
jun  2022 24

Jeseniške novice, 24. junij 2022-10

Jeseniške novice, 24. junij 2022-10 Jeseniške novice - Gorenjski glas

Županova petica

Župan Blaž Račič je v Kolpernu sprejel najboljše učence in dijake jeseniških šol, ki so v vseh letih osnovnošolskega oziroma srednješolskega šolanja dosegli odličen uspeh. Takih je bilo letos skupaj 63.

Pohod na Golico

Občina Jesenice v sodelovanju s Planinskim društvom Jesenice v soboto, 25. junija, na praznik dneva državnosti, organizira 13. pohod na Golico.

Arheološka izkopavanja na Javorniku

Mladi arheologi so raziskovali območje, kjer je nekoč stala Mulejeva hiša.

Igraje do stotice ...

... v redovalnici pa same petice – tudi s pomočjo nove namizne didaktične igre, ki jo je izdelal Gregor Rabič z Jesenic.

Soba male orke za otroke

Na Centru za socialno delo Jesenice so uredili posebno sobo, ki zagotavlja prijazno in varno okolje otrokom, katerih stiki s starši morajo potekati pod nadzorom.

Koliko zaklonišč je v občini

V občini je 24 zaklonišč, nekaj jih je v upravljanju občine, nekaj pa v lasti stanovalcev oziroma podjetij. V njih je prostora za štiri tisoč občanov.

Velik poklon Franciju Tušarju

Osrednja osebnost večera je bil legendarni Franci Tušar, ljubiteljski gledališki igralec, režiser, pisec gledaliških iger, pesnik, mentor in organizator.

Dne novi pohodniški poti

V sklopu projekta Pohodniške poti v občini Jesenice so uredili dve novi pohodniški poti, in sicer Koroška Bela–Malnež in Koroška Bela–Potoki.

Drugi naslovi:

Kopališče Ukova letos ostaja zaprto, Javno pismo svetu KS Slovenski Javornik - Koroška Bela, Poleti brez večjih del na gorenjski avtocesti, Razpis za malo gospodarstvo, Končana prva faza, Pol stoletja povezovanja, O tretjem odlagalnem polju, Priprave na Čufarjeve dneve, Počitniški dnevi v knjižnici, Jeseni po B trenersko licenco, Sto deset let nogometnega kluba, Cvetoča Belska planina, Marica Blažič: ustvarjalni nemir zrelih let, Karierni izzivi v tehniških poklicih, Dijakinje na dnevu zdravja, Utrinki iz glasbene šole, Turnir igre križemkražem, Ljubezen do prepevanja že štirideset let, Lepi spomini iz šolskih klop, Velika uspeha mladih jeseniških odbojkaric, Srečanje z uporabniki in zaposlenimi v Zavodu Žan, V novi sezoni bo ekipo HDD SIJ Acroni Jesenice vodil Gaber Glavič, Torkarjeva kolonija, Otroško letovišče Pinea odprlo vrata, Učilnica na prostem ...

Spoštovane občanke in občani Jesenic,
ob dnevu državnosti
vam iskreno čestitam.

Župan Blaž Račič

 

V imenu Občine Jesenice, OZVVS Zgornja Gorenjska in PVD Sever Gorenjska
vas vabimo na slavnostno prireditev,
ki bo v petek, 24. 6. 2022, ob 16. uri
na mejnem platoju Karavanke
v počastitev 31. obletnice osamosvojitve Republike Slovenije in
v spomin na dogodke iz osamosvojitvene vojne na območju občine Jesenice.


KULTURNI PROGRAM

Pihalni orkester Jesenice - Kranjska Gora
Maja Tomič,
recitatorka in harmonikarica
SLAVNOSTNI GOVORNIK

Anton Hribar,
vodja odbora Zgornja Gorenjska PVD Sever Gorenjska

Zaradi obnove dostopne ceste ob Savi je dostop do platojamogoč le po avtocesti

Dodatne informacije

Prebrano 857 krat Nazadnje urejano na četrtek, 23 junij 2022 14:08