Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
jan  2023 13

Jeseniške novice, 13. januar 2023-1

Jeseniške novice, 13. januar 2023-1 Jeseniške novice - Gorenjski glas

Na Jesenicah prvo letošnje rojstvo na Gorenjskem

Prvi letošnji novorojenček na Gorenjskem je bi mali Krištof, 1. januarja malo čez deveto dopoldan je na svet prišel prav v jeseniški porodnišnici. Lani so na Jesenicah zabeležili nekaj manj porodov kot leto poprej. Najpogostejši imeni za novorojenčke sta bili Julija za deklice in Luka za dečke.

Petinsedemdeset let hokeja

Zgodovine jeseniškega hokeja so se skupaj z letošnjo sezono in načrti za prihodnost dotaknili na novinarski konferenci v dvorani Podmežakla.

Vpis v Vrtec Jesenice

Med 31. januarjem in 3. februarjem, torej štiri dni, bo potekal redni vpis otrok v Vrtec Jesenice.

Novoletni sprejem

Župan Peter Bohinec je v Kolpernu pripravil tradicionalni prednovoletni sprejem za vse, ki soustvarjajo družbeno življenje v občini Jesenice.

Policijski psi razveselili otroke

Otroke, ki so božično-novoletne praznike preživljali v jeseniški bolnišnici, so z obiskom razveselili policisti s svojimi prijaznimi in igrivimi psi.

Pantzevo priznanje za življenjsko delo

Slavko Kanalec, nekdanji glavni direktor družbe SIJ Acroni, je prejel Pantzevo priznanje za življenjsko delo v metalurgiji.

Energetska sanacija doma starejših

V jeseniškem domu upokojencev so zaključili poldrugi milijon evrov vredno investicijo v energetsko sanacijo, ki so jo izvedli s Petrolom.

Možnar z oglarstvom v registru

Kulturno društvo Možnar Koroška Bela je od nedavnega vpisano v register nesnovne kulturne dediščine s tradicijo oglarstva.

V šoli na Koroški Beli bodo čebelarili

Osnovna šola Koroška Bela je dobila čebelarsko opremo, v kratkem pa bodo postavili še mobilne čebelnjake ter uredili medonosni vrt.

Drugi naslovi:

Prvi intervju z novim županom, Predstavitev ukrepov na plazu, Jubilejni novoletni koncert, Žegnanje konj na Blejski Dobravi, Praznični koncert in bazar, V šoli na Koroški Beli bodo čebelarili, Donacija ribiški družini, Ajdovi krapi in drobnjakovi ocvrtki, Pester decembrski praznični utrip, ...

Dodatne informacije

Prebrano 772 krat Nazadnje urejano na četrtek, 12 januar 2023 19:16