Skok na osrednjo vsebino

Jeseniške novice

Občina Jesenice objavlja NAMERO O SKLENITVI NEPOSREDNE POGODBE za prodajo nepremičnine.

Predmet razpisa je sofinanciranje priprave in izvedbe turističnih prireditev, ki pospešujejo turistični razvoj in promocijo občine Jesenice na lokalni in širši ravni skladno s 6. členom Odloka.

Občina Jesenice objavlja NAMERO O SKLENITVI NEPOSREDNE POGODBE

Občina Jesenice objavlja NAMERO O SKLENITVI NEPOSREDNE POGODBE.

Priznanja se podeljujejo krajanom KS Plavž za uspešno delo, ki je pomembno prispevalo k razvoju, ugledu in sožitju v krajevni skupnosti ter za vsestransko pomoč pri izvedbah planiranih aktivnosti v krajevni skupnosti.

Jesenice, 21. maj – Občinski svet občine Jesenice se je včeraj sestal na svoji 18. redni seji, na kateri so obravnavali 15 točk.

  • Prava odločitev za drugačen obisk narcis
  • V soboto k Betelu na ajdove krape
  • Pogovor z dijaki in študenti glasbe
  • Prvi oder tudi za Heleno Blagne
  • Obnovili bodo progo od Jesenic do Lesc
  • Obnova srednje šole se vendarle začenja
  • Pisatelj, ki še nima svoje ulice
  • Narcis dvakrat več kot lani

Namero o sklenitvi neposredne pogodbe za prodajo nepremičnine z id znakom: del stavbe 2175-388-39, v izmeri 12,5 m2; najnižja ponudbena cena znaša 6.000,00 eur.

Namera o sklenitvi neposredne pogodbe za prodajo nepremičnine z id znakom: del stavbe 2175-2052-1, v izmeri 8,3 m2; najnižja ponudbena cena znaša 500,00 eur.

Hokejisti HDD SIJ Acroni Jesenice so državni hokejski prvaki. Naslov so osvojili po izjemno razburljivem zaključku sezone, ko so v finalni seriji še tretjič na gostovanju pokorili večne rivale iz prestolnice. Za Jesenice je vsaka osvojena zvezdica vedno zelo pomembna in tudi letos nam je prinesla obilo dobre volje ter uživanje v ponosu. S tem je jeseniški hokej in z njim celoten jeseniški šport dobil pomembno spodbudo.

Naši hokejisti so tudi v koronavirusnem letu potrdili, da ima hokej na Jesenicah upravičeno posebno mesto in da sedanji rod hokejistov nadaljuje bogato tradicijo. Še najbolj me je v finalni seriji navdušil pristop in odnos naših fantov do igre, do hokeja. Čeprav so bogatejši tekmeci in z zasedbo z več zvenečimi imeni veljali za favorite, pa so naše fante krasile vztrajnost, nepopustljivost, predvsem pa ekipni duh.

Navijači smo – na žalost ne v živo, ampak le v televizijskih prenosih – lahko med drugim gledali izjemno borbenost, ko so tudi s telesi zaustavljali plošček. Takšna posredovanja kažejo pripravljenost tvegati tudi poškodbo – za čim boljši rezultat svoje ekipe. Temu bi lahko rekli ekipni duh, ko se člani ekipe v celoti podredijo ekipnemu cilju. Tako slogan kluba, »ena ekipa, eno srce«, uresničujejo na ledu.

V petek, 21. maja, se pričenja 8. Teden ljubiteljske kulture, ki je tudi letos razširjen za dolžino meseca, vse tja do 20. junija. Kot vsako leto, bodo v okviru Tedna ljubiteljske kulture tudi letos organizirani številni dogodki, ki pa so prilagojeni trenutnim zdravstvenim razmeram. Na območju Jesenic dogodke koordinira jeseniška območna enota JSKD.

Vabimo vas k spremljanju spletne strani www.tlk.si, kjer lahko preverite vse prihajajoče dogodke, preverite pogoje sodelovanja v nagradni igri #KULTURATEISCE in ostale podrobnosti v zvezi z letošnjim Tednom ljubiteljske kulture, program dogodkov na območju Jesenic pa objavljamo tudi v priponki pod prispevkom.

Danes so na Jesenicah uradno odprli brezplačno ambulanto za ljudi brez urejenega zdravstvenega zavarovanja. Svoje prostore je dobila v Zdravstvenem domu Jesenice, odprta pa bo ob torkih od 17. do 19. ure.

Občina Jesenice v soglasju z občinami soustanoviteljicami Medobčinskega inšpektorata in redarstva občin Jesenice, Gorje, Kranjska Gora in Žirovnica v skladu z 58. členom Zakona o javnih uslužbencih -ZJU objavlja javni natečaj za zasedbo 2 (dveh) prostih uradniških delovnih mest OBČINSKI REDAR

V mesecu maju obeležujemo svetovni dan čebel. V občini Jesenice smo se pridružili pobudi Čebelarske zveze Gorenjske "Veliki traven in rožnik – čebelam cvetoč krožnik" in danes na zelenici pred stavbo na Cesti maršala Tita 10 ter na zelenici nasproti trgovskega centra Spar v smeri Hrenovce posejali seme travniških rož za cvetoč travnik, ki bo čebelam in ostalim opraševalcem nudil hrano in zavetje. Zelenici so zaposleni iz JEKO d.o.o. predhodno pokosili, pri sejanju pa je sodeloval tudi župan Blaž Račič. Ti zelenici bosta naslednjič pokošeni šele, ko travniške cvetlice odcvetijo in se čebele najejo, ob na novo zasejani površini pa za obveščanje in ozaveščanje o pomenu cvetočih travnikov skrbijo tudi nove table.

Občino Jesenice je danes na povabilo župana obiskala evropska poslanka in predsednica stranke SD Tanja Fajon s sodelavci in predstavniki lokalnega odbora. Župan Blaž Račič je poslanko podrobno seznanil s problematiko izgradnje nove gorenjske regijske bolnišnice in poudaril nujnost, da dejavnost splošne bolnišnice ostane na Jesenicah. Po širši seznanitvi z vsemi socialno-ekonomskimi dejavniki, ki bi jih selitev bolnišnice z Jesenic prinesla občini, se je poslanka strinjala, da je bolnišnična dejavnost za Jesenice in širšo okolico vitalnega pomena in da je smiselno in nujno, da ostane na Jesenicah, pri tem pa ponudila svojo pomoč in podporo.

 

Župan o SBJ tudi z ministrom Poklukarjem

Poslanka Fajonova pa ni edina sogovornica, s katero je župan Račič v teh dneh spregovoril o lokaciji splošne bolnišnice Jesenice. Prejšnji teden se je namreč na to temo udeležil sestanka pri ministru za zdravje Janezu Poklukarju. Župan in minister sta se uvodoma strinjala, da je za Gorenjsko zelo pomembno, da se bolnišnična dejavnost razvija in da so potrebe po zagotavljanju dodatnih bolnišničnih kapacitet na Gorenjskem nesporne. Župan je ministru predstavil stališče Občine Jesenice glede morebitne selitve dejavnosti splošne bolnišnice izven območja občine Jesenice, ki je iz vrste razlogov nesprejemljiva. Seznanil ga je z argumenti, ki govorijo v prid ohranitvi te dejavnosti v občini Jesenice. Minister je v zvezi tem povedal, da za zdaj država še ni sprejela nikakršne odločitve glede morebitne gradnje nove regijske (splošne) bolnišnice na Gorenjskem, sta pa v pripravi dva zakona, in sicer zakon o investicijah v zdravstvu ter zakon o dolgotrajni oskrbi. Predloga sta v medresorskem usklajevanju in ju bo vlada obravnavala, ko bosta pripravljena, kdaj se bo to predvidoma zgodilo, pa v tem trenutku ni znano. Zakon o investicijah v zdravstvu naj ne bi določal lokacije za gradnjo morebitne nove regijske bolnišnice, je napovedal minister. Glede morebitne gradnje nove regijske bolnišnice na Gorenjskem minister pričakuje, da se bodo gorenjske občine same dogovorile o lokaciji in da bo v primeru, da takšnega dogovora občine na Gorenjskem ne bodo našle, država svoje investicijske namere na področju zdravstva uresničevala v drugih regijah. Minister bo župane občin, ki so ponudile lokacijo za gradnjo morebitne nove bolnišnice, povabil k oblikovanju delovne skupine, v kateri bi sodelovali predstavnik Občine Jesenice, Občine Radovljica in Mestne občine Kranj ter predstavnik Ministrstva za zdravje. S predlogom za oblikovanje delovne skupine se je župan strinjal, saj je prepričan, da je naloga politike uskladiti različne interese oziroma poiskati najmanjši možni skupni imenovalec, vendar pa je po mnenju županu nujno, da v skupini sodeluje tudi sociolog, saj je treba pri odločitvi o gradnji nove regijske bolnišnice upoštevati tudi sociološki vidik.

 

Uporabne povezave