Najave

okt 2017 24

Jesenice bodo dva dni prestolnica poezije

V organizaciji kulturnega društva Artista se bo v petek in soboto na Jesenicah odvijal drugi festival poezije Verzionar, v sklopu katerega bodo Jesenice obiskali številni priznani literati.

V petek in soboto se bodo Jesenice po zaslugi kulturnega društva Artista prelevile v pravo prestolnico poezije. Začne se s kulturnim dnevom na osnovni šoli Prežihovega Voranca, ki jo bosta obiskala Bina Štampe Žmavc in Feri Lainšček, osrednji petkovi prireditvi pa bosta pesniški večer s pesnikom Borisom A. Novakom v Občinski knjižnici Jesenice in glasbeni koncert Carmina Burana v Kolpernu, kjer bodo nastopili Imperij, Panda in Noctiferia s projektom Transnatura, koncert pa bo posvečen pred dvema letoma preminulemu jeseniškemu glasbeniku Matjažu Frelihu.

Sobotni dan Verzionarja se začne že ob 9.30 v Kolpernu, kjer se bodo odvijale pesniške delavnice s Petro Kolmančič, od 15. do 19. ure pa boste lahko v banketni dvorani Kolpern prisluhnili mednarodnim verzom - pesnikom in pesnicam iz Slovenije in tujine, med katerimi bodo Ivan Dobnik, Aleš Jelenko, Sara Fabjan, Glorjana Veber, Cvetka Bevc, Kristian Koželj, David Bedrač, Kaja Teržan, Petra Kolmančič, Eva Sršen, Jernej Kusterle, Elena Vasilkova, Irina Pashagich, Elvira Pašagić, Denis Pašagić iz Rusije, Mohamed Abdulmonaem iz Sirije, Aicha Ezzouitni iz Maroka, Fitore Ferizi iz Albanije in Aida Silič iz BiH. Posebna poslastica za ljubitelje gledališča in poezije pa se obeta zvečer, ko bo v gledališču Toneta Čufarja igrani recital Rodinovi grehi, v koprodukciji GTČ in Jerneja Kusterla ter v režiji Vida Klemenca.

Dogodek organizira Kulturno društvo Artista v sodelovanju z OŠ Toneta Čufarja, OŠ Prežihovega Voranca, Gornjesavskim muzejem Jesenice, Mladinskim centrom Jesenice, TIC Jesenice, Teater barom, Književnim društvom Hiša Poezije, Društvom UP, KŠD Biser, Shqiponjat, KPŠHD Vuk Karadžič, KŠD Hrušica, MKD Ilinden in drugimi, projekt pa je sofinanciran s strani Občine Jesenice v okviru javnega razpisa za sofinanciranje mladinskih projektov v letu 2017. Vabljeni.

Prebrano 1177 krat Nazadnje urejano na torek, 24 oktober 2017 14:12

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave