Najave

apr  2019 16

Vabljeni na dan zdravja 2019

Zdravstvenovzgojni center Jesenice v sodelovanju z Občino Jesenice in Zavodom za šport Jesenice tudi letos pripravlja Dan zdravja 2019, ki bo potekal v Kolpernu v petek, 19. aprila, med 9. in 17. uro.

Na stojnicah in različnih dogodkih bodo obiskovalci dobili številne koristne informacije o tem, kako naj poskrbijo za svoje zdravje in preventivo pred boleznimi, se seznanili s presejalnim programom Svit in preventivo proti raku na modelih za samopregledovanje. Izvedeli bodo vse o pripravi na porod in starševstvo, spolnosti in kontracepciji, ustnem zdravju, škodljivosti e-cigaret, prehrani dojenčka. Patronažne medicinske sestre bodo predstavile pomoč pri urinski inkontinenci, Gorenjske lekarne  bodo ozaveščale o zaščiti kože pred soncem, predstavljale se bodo ambulante družinske medicine (prej referenčne ambulante) z možnostjo vpisa na pregled.

Obiskovalci bodo lahko brezplačno opravili različne meritve, denimo krvnega sladkorja, krvnega tlaka, mineralno-vitaminskega statusa, lahko se bodo brezplačno stehtali ... Tudi letos bo na dogodku sodeloval Urgentni center Jesenice – splošna nujna medicinska pomoč s prikazom temeljnih postopkov oživljanja in uporabe defibrilatorja. Zavod za šport Jesenice bo poskrbel za skupinske vadbe, fizioterapevtka bo izvajala šestminutne teste hoje, potekal bo prikaz nordijske hoje. Na dogodku bodo sodelovali tudi dijaki Srednje šole Jesenice in študenti fakultete za zdravstvo Angele Boškin.

Prebrano 1740 krat

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave