Skok na osrednjo vsebino

Najave

feb  2022 25

Razvojno-podjetniški forum Kako nastaja skupnost za daljinsko ogrevanje Jesenic

V četrtek, 17. marca, ob 17. uri se bo v Gledališču Toneta Čufarja Jesenice odvil razvojno-podjetniški forum, ki ga je organizator, Poslovna akademija Finance, naslovil z naslovom Kako nastaja skupnost za daljinsko ogrevanje Jesenic.

Na forumu, kjer bo razprava tekla tudi o podražitvah ogrevanja, bodo predstavniki države ter predstavniki lokalnih oblasti in zainteresirane javnosti odgovorili, kaj prinaša evropski projekt CREATORS – projekt oblikovanja energetske skupnosti, ki vključuje daljinsko ogrevanje Jesenic, proizvodnjo vodika, sončno elektrarno ter povezuje Acroni in lokalno skupnost? Kje so še razvojne priložnosti za nekoč železarske Jesenice? Kako se lahko Jesenice vključijo v turistično ponudbo Gorenjske? Zakaj so Jesenice primerne za podjetja in za njihova vlaganja?

Na jeseniškem forumu bo predsednica Območno obrtno-podjetniške zbornice Jesenice Henrika Zupan predstavila sliko lokalnega gospodarstva, o tem, kako lahko podjetja črpajo denar iz Načrta za obnovo in okrevanje, bodo spregovorili predstavniki podjetja Tiko pro. O Jesenicah in njenih potencialih skozi oči korporacije bo govoril direktor Hidria d.o.o in član Poslovodnega odbora korporacije Simon Velikonja, udeleženci pa bodo spoznali tudi zgodbe in ambicije uspešnih lokalnih podjetij, kot je podjetje Lushna.  

Evropski projekt Creators bodo polega župana občine Jesenice Blaža Račiča predstavili tudi vodja energetike Skupine SIJ Samo Lečnik, Boris Sučić z Inštituta Jožefa Stefana ter direktor podjetja Enos d.d. Andrej Stušek.

Osrednja tema tovrstnih regionalnih podjetniških srečanj je poslovna prihodnost regije, strokovnjaki in lokalno uspešni podjetniki pa odkrivajo, kje se skrivajo priložnosti za razvoj regije, kakšne so pri tem ovire ter kakšno vlogo igrajo pri tem lokalni akterji in kakšno država. Srečanja pripomorejo k povezovanju ljudi v regiji s političnimi in gospodarskimi osebnostmi, ki delujejo drugje, predvsem v središču države.

 

Udeležba na forumu je brezplačna, prijava pa obvezna. Povezava na program je tukaj. Ob prijavi lahko udeleženci govorcem na forumu zastavijo pisno vprašanje.

Prebrano 938 krat Nazadnje urejano na ponedeljek, 28 februar 2022 13:10

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave