Skok na osrednjo vsebino

Najave

jan  2023 06

Predstavitev načrtovanih ukrepov v zaledju Koroške Bele

V letu 2022 je bil postavljen alarmni sistem na zemeljskih plazovih Urbas in Čikla, ki bo ob morebitnem proženju prebivalce Koroške Bele opozoril na pretečo nevarnost. V letu 2022 je bil postavljen alarmni sistem na zemeljskih plazovih Urbas in Čikla, ki bo ob morebitnem proženju prebivalce Koroške Bele opozoril na pretečo nevarnost.

Jeseniški Občinski štab Civilne zaščite v sredo, 18. januarja 2023, ob 16. uri v avli Osnovne šole Koroška Bela organizira predstavitev načrtovanih ukrepov v zaledju Koroške Bele. 

Na Koroški Beli že od leta 2006 potekajo raziskave in spremljanje premikov zemeljskih plazov z namenom preventivne dejavnosti in krepitve odpornosti naselja Koroška Bela v primeru proženja zemeljskega plazu. Raziskave se v sodelovanju s strokovnjaki Geološkega zavoda Republike Slovenije, Ministrstva za okolje in prostor Republike Slovenije ter Občine Jesenice in Civilne zaščite Občine Jesenice izvajajo v okviru različnih raziskovalnih, tehničnih in evropskih projektov. V letu 2022 je bil postavljen alarmni sistem na zemeljskih plazovih Urbas in Čikla, ki bo ob morebitnem proženju prebivalce Koroške Bele opozoril na pretečo nevarnost. Premike zemeljskih plazov strokovnjaki Geološkega zavoda RS ter pooblaščene osebe Občine Jesenice spremljajo preko računalniškega programa, monitoring zemeljskih plazov pa po pogodbi z Občino Jesenice izvaja pooblaščeno podjetje.

Aktivnosti v sklopu preventivnih dejavnosti v zaledju Koroške Bele se bodo nadaljevale tudi v prihodnjih letih, načrtovane ukrepe pa bodo na predstavitvi, na katero vabijo vso zainteresirano javnost, predstavili strokovnjaki Geološkega zavoda RS, Ministrstva za okolje in prostor RS, poveljnik Civilne zaščite občine Jesenice Igor Arh ter župan občine Jesenice mag. Peter Bohinec.

Prebrano 453 krat Nazadnje urejano na četrtek, 19 januar 2023 07:37

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave