Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
maj 2023 23

Pestro Jeseniško poletje

Tudi letos bo poletje na Jesenicah v znamenju različnih dogodkov. Letos jih glavni organizatorji, Občina Jesenice, Gornjesavski muzej Jesenice in Zavod za šport Jesenice, organiziramo pod imenom Jeseniško poletje 2023.

Od začetka junija do konca avgusta se na Jesenicah obeta pestro in zanimivo dogajanje. Organizatorji, Občina Jesenice, Gornjesavski muzej Jesenice in Zavod za šport Jesenice, smo namreč projekt, lani poimenovan Poletje na Stari Savi, še razširili in mu dodali dodatne vsebine in lokacije. S tem se je preimenoval tudi projekt, ki letos nosi ime Jeseniško poletje 2023.

Jeseničani in obiskovalci od drugod bodo tudi letos lahko uživali v različnih dogodkih, med katerimi bo vsak našel nekaj zase. Poleg tradicionalne Kulturne mavrice, ki se bo letos zaključil s koncertom skupine Gino & band, se obiskovalcem obetajo tudi različni glasbeni koncerti – med drugim bosta nastopili bivša pevka skupine Colonia Indira Forza ter Neda Ukraden –, na Stari Savi pa bodo tudi letos del programa t. i. »etno« sobote, koncerti Glasbene šole Jesenice, gledališka predstava in torkove kinoteke. Dogodki pa letos ne bodo potekali le na Stari Savi – v Športnem parku Podmežakla si bodo tako športni navdušenci lahko ogledali KJŠ-jev 5. nogometni turnir, na kopališču Ukova bo ponovno organizirana Noč na Kopališču Ukova, na Trgu Toneta Čufarja pa akustični vikend z lokalnimi izvajalci ter za konec še predvsem mladim znani FeSteelVal.

 

Napovednik dogodkov je objavljen TUKAJ.

 

Prebrano 1124 krat Nazadnje urejano na četrtek, 25 maj 2023 18:09