Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
maj 2015 26

V dvorani Kolpern razstava učencev ob Tednu gozdov

Ob letošnjem Tednu gozdov od 25. do 30. maja so pri Zavodu za gozdove Slovenije – organizacijski enoti Bled v okviru različnih aktivnosti pripravili že tradicionalni likovni natečaj učencev osnovnih šol Zgornje Gorenjske. Letos so se odločili za temo pogozdovanja oziroma obnove gozdov, ki je zaradi vremenskih  ujm za  Gorenjsko trenutno zelo aktualna.
Na natečaju so sodelovali učenci dvanajstih osnovnih šol in podružnic, med drugim tudi OŠ Koroška Bela in OŠ Poldeta Stražišarja z Jesenic. Narisali so več kot 350 risb, razstavo likovnih izdelkov učencev pa so v okviru Tedna gozdov letos pripravili v dvorani Kolpern na Stari Savi na Jesenicah. Razstavo je odprla podžupanja občine Jesenice Vera Pintar, o Tednu gozdov in razstavi pa sta spregovorila vodja blejske organizacijske enote Zavoda za gozdove Slovenije Andrej Avsenek in direktorica Gornjesavskega muzeja Jesenice Irena Lačen Benedičič. Akademska slikarka Melita Vovk, ki je izbrala risbe za razstavo, je pohvalila zavzetost in ustvarjalnost učencev, v kulturnem programu pa so nastopili učenci Glasbene šole Jesenice.
Učencem, ki so izdelali najboljše risbe, so podelili tudi priznanja in nagrade. Poleg risb učencev je v dvorani Kolpern do 19. junija skupaj na ogled tudi del razstave Gornjesavskega muzeja Jesenice Kranjska industrijska družba in gozdovi.

Prebrano 1799 krat Nazadnje urejano na četrtek, 28 maj 2015 10:02