Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
jun  2015 15

V Ljubljani pregledali enoletno delo v okviru projekta Mreža postajališč za avtodome po Sloveniji

Foto: Lapego Foto: Lapego

V okviru projekta Mreža postajališč za avtodome po Sloveniji so se prejšnji teden v Ljubljani zbrali predstavniki iz skoraj vseh občin partneric v projektu. Strinjali so se, da je vseslovenski projekt, katerega nosilec je Občina Mirna, edinstven primer povezovanja slovenskih občin.

Župan Občine Mirna Dušan Skerbiš vedno znova poudarja: "Dejstvo je, da lahko samo s povezovanjem in sodelovanjem uspemo v tem projektu. Vesel sem, ker so projekt prepoznale občine in župani. Slovenija je izjemno lepa in povezovanje med občinami na področju turizma je zagotovo ena od poti, po kateri moramo iti. Verjamem pa, da bodo občine znale to povezanost izkoristiti tudi pri drugih projektih in na drugih področjih in prepričan sem, da bodo prisluhnile tudi državne inštitucije."

V sklopu projekta, ki želi pod enotno tržno znamko Quality Stop - Rest - See Slovenijo predstaviti kot popotnikom z avtodomi prijazno destinacijo, že deluje tudi spletna stran www.mrezapza.com. Mednarodno so projekt prvič predstavili januarja na sejmu CMT v Stuttgartu, kjer so sodelovali na razstavnem prostoru nemškega podjetja Mein Platz, izdali pa tudi brošuro o projektu in vanj vključenih občinah v treh jezikih, letos načrtujejo še “Slovenski dan” na sejmu v Düsseldorfu.

V zadnjem mesecu in pol so v okviru priprave analize stanja obiskali vseh 51 občin, ki sodelujejo pri projektu, prevozili 6297 kilometrov in si ogledali 129 mikrolokacij. 

"V tem času smo si ogledali več kot sto potencialnih mikrolokacij za postajališče za  avtodome, ki so jih predlagali v občinah. Analiza bo pokazala prednosti in slabosti vsake lokacije, predvsem pa bodo občine dobile povratno informacijo o tem, katera lokacija je za PzA v mreži najbolj primerna. Za popotnike z avtodomi pa je največ vredna informacija, da je vsaka občina določila vsaj eno parkirišče, kjer lahko do ureditve PzA tudi prenočijo," je povedala koordinatorka projekta Petra Krnc.

Poleg občine Jesenice so partnerji v projektu še občine Benedikt, Bled, Brežice, Črnomelj, Divača, Dobrepolje, Dolenjske Toplice, Gornji Grad, Hrpelje-Kozina, Idrija, Ivančna Gorica, Kočevje, Koper, Kostanjevica na Krki, Kozje, Krško, Ljubno, Ljutomer, Lukovica, Markovci, Metlika, Miren-Kostanjevica, Mokronog-Trebelno, Nova Gorica, Ormož, Postojna, Radenci, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Razkrižje, Semič, Sevnica, Slovenj Gradec, Slovenske Konjice, Šentjernej, Šentjur, Šentrupert, Škocjan, Škofja Loka, Šmarješke Toplice, Trebnje, Velenje, Velike Lašče, Vrhnika, Zagorje ob Savi, Zreče, Žalec, Železniki in Žužemberk.

Prebrano 1696 krat