Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
maj 2016 05

V Kosovi graščini predstavili gospodarske priložnosti Indije

V Kosovi graščini predstavili gospodarske priložnosti Indije Foto: Andraž Sodja

Gospodarstvenik Davorin Likovič je v Kosovi graščini na Jesenicah ob prisotnosti indijskega veleposlanika, njegove ekselence Sarvajita Chakravartija predstavil gospodarske priložnosti Indije, ki postaja največja svetovna gospodarska velesila.

Območna obrtno-podjetniška zbornica Jesenice je včeraj v sodelovanju z Veleposlaništvom Indije in Občino Jesenice pripravila srečanje z delegacijo indijskega veleposlaništva v Sloveniji pod vodstvom veleposlanika, njegove ekselence Sarvajita Chakravartija, ki je jeseniškemu županu Tomažu Tomu Mencingerju ob tej priložnosti tudi izročil umetniško delo iz njegove vasi v Indiji.

Na srečanju je svoje izkušnje s poslovanjem v Indiji predstavil Davorin Likovič, ki tudi trenutno posluje z Indijo in je velik poznavalec na tem področju. Teme, ki se jih je dotaknil pa Indijo predstavljajo kot deželo velikih priložnosti, kjer se dogajajo izjemni premiki na področju družbe, varovanja okolja, napredka in gospodarskega razvoja, zaradi česar Indija postaja največja svetovna gospodarska velesila z izjemnimi naravnimi danostmi in dobro strukturo prebivalstva. Srečanje, ki poteka pod pokroviteljstvom veleposlanika Chakravarta, je namenjeno izboljšanju blagovne menjave med Slovenijo in Indijo, kjer si veleposlaništvo prizadeva za bistveno povečanje le tega. Izplen srečanja pa je tudi v načelnih dogovorih za izboljšanje sodelovanja tudi na področju turizma in kulturne izmenjave, ki predstavljata izjemno priložnost tudi za storitveni del slovenskega gospodarstva.


Prebrano 3191 krat Nazadnje urejano na četrtek, 05 maj 2016 15:11