Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
maj 2016 16

V Športnem parku Podmežakla odprli novi športni poligon

V petek je Športni park Podmežakla pridobil še eno novost – odprli so namreč nov športni »street workout« poligon, tretjega v Sloveniji.

V petek, 13. maja, so v Športnem parku Podmežakla odprli novi športni »street workout« poligon, ki je bil zgrajen v sodelovanju Občine Jesenice, Zavoda za šport Jesenice, Olimpijskega komiteja Slovenije in podjetja SIJ oziroma Acroni Jesenice, ki je ogrodje tudi izdelalo.

Prisotne, ki se jih je zbralo kar lepo število, so nagovorili jeseniški župan Tomaž Tom Mencinger, podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije mag. Janez Sodržnik, glavni direktor družbe Acroni Jesenice d.o.o. Blaž Jasnič in predsednik uprave družbe SIJ Anton Chernykh. Kot je bilo izpostavljeno, je jeseniški športni »street workout« eden izmed treh takšnih športnih poligonov v celotni Sloveniji in prvi iz programa, za katerega sta se dogovorila Olimpijski komite Slovenije in družba SIJ.

Prvi, ki so uradno odprli športni poligon in prikazali vadbo na njem, so bili eden najuspešnejših slovenskih orodnih telovadcev Mitja Petkovšek, »street workout« športnik Jan Ribnikar in Jeseničan Jernej Slivnik, uspešen športnik invalid, ki uspehe žanje v smučanju na monoskiju.

Dogodku, ki se mu je pridružil tudi Lipko, maskota EuroBasketa 2013, ki smo ga z veseljem »posvojili« tudi na Jesenicah, so sledila še športna tekmovanja srednješolcev Gimnazije Jesenice, Srednje šole Jesenice in Gimnazije Celovec v nogometu, odbojki, košarki in kegljanju za prehodni pokal dneva Evrope. Letos je slavila Srednja šola Jesenice.

Prebrano 3559 krat Nazadnje urejano na petek, 04 december 2020 09:45