Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
sep  2016 15

Poročilo ob prazniku KS Slovenski Javornik Koroška Bela

KS Slovenski Javornik Koroška Bela 4. septembra praznuje svoj praznik. V spomin na pet mladih fantov s Koroške Bele, ki so v Parku talcev na Koroški Beli takrat padli pod okupatorjevimi  streli,  sta v petek, 2. septembra 2016, Maja Otovič, predsednica Sveta KS Slovenski Javornik Koroška Bela in Božo Kramar, predsednik KO ZB za vrednote NOB položila venček k spomeniku padlim talcem.  

Istega dne zvečer je DPD Svoboda v Kulturnem domu na Slovenskem Javorniku pripravila otvoritev fotografske razstave krajana, Mareta Burnika, z naslovom Pet let digitalnega ustvarjanja.

V soboto, 3. septembra 2016, so gasilci PGD Javorniški Rovt in Koroška Bela izvedli gasilsko mokro vajo na objekt Trilobit v Javorniškem Rovtu s prikazom reševanja iz objekta z dihalnimi aparati in lestvijo.

Popoldne je bilo za krajane stare 80 let in več v Domu upokojencev na Javorniku organiziran sprejem s pogostitvijo in skromno obdaritvijo. V društvu upokojencev so prireditev popestrili z razstavo v izvedbi krožka ročnih del Društva upokojencev Javornik-Koroška Bela.

V nedeljo, 4. septembra 2016, se je pod vodstvom Pavla Smoleja, vodja pohodniške sekcije pri DU Slovenski Javornik,  na Gajškovo pot podala skupina devetnajstih pohodnikov, ki so po dveh urah hoje po prijetni poti prispeli na Pristavo.

Na Pristavi sta zbrane krajane nagovorila podpredsednik krajevne skupnosti Marko Zupančič in župan občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger, nadaljevalo pa se je s kulturnim programom, v katerem sta sodelovala Godba na pihala Jesenice – Kranjska Gora in Kulturno društvo Možnar s Koroške Bele.

V nadaljevanju so se obiskovalci okrepčali z odličnim ričetom, ki so ga skuhali in postregli prijazni uslužbenci  Doma Pristava.

Z novo energijo so se udeleženci srečanja na Pristavi lahko pomerili v streljanju z zračno puško, ki ga je organiziralo Strelsko društvo Triglav Javornik, krajevna skupnost pa je poskrbela za živahno dogajanje na nogometnem igrišču kjer so se dekleta pomerila v vlečenju vrvi, kasneje pa tudi ekipa fantov, živahno je bilo tudi pod košem, kjer so se lahko pomerile dame in tudi gospodje,  po želji pa še v zbijanju pločevink in prstometu.

Pri eni od miz so za najmlajše poskrbeli člani DPM Koroška Bela, ki so organizirali delavnice in igre za otroke.

Že v tednu pred praznikom so člani društva TVD pripravili namiznoteniški turnir, člani Društva upokojencev Javornik balinarski turnir, člani Mladinskega centra pa tradicionalni  Lubetov memorial.

Na svoj račun so prišli tudi ljubitelji plesa in glasbe, za kar je poskrbel naš krajan Hajni Blagne.

Srečanja krajanov na Pristavi se udeležuje vsako leto večje število krajanov, tokrat jih je bilo že blizu 300. Druženje je bilo prav prijetno in vsi se že veselimo srečanja naslednje leto.

Prebrano 3091 krat Nazadnje urejano na petek, 23 september 2016 10:17