Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
jun  2017 13

Obvoznica mimo Lipc pred odprtjem

Gradbena dela na obvozni cesti mimo Lipc se zaključujejo, promet po njej pa bo lahko stekel, ko bodo pridobili uporabno dovoljenje. Na Občini Jesenice ga pričakujejo v dobrem mesecu dni.

V teh dneh se zaključujejo gradbena dela na obvoznici mimo Lipc, ki bo razbremenila promet skozi naselji Lipce in Blejska Dobrava v jeseniški občini. Cesta je že asfaltirana, ob celotni dolžini je zgrajen tudi pločnik in urejena ces­tna razsvetljava, zaključujejo pa se tudi dela pri ureditvi križišča z regionalno cesto. Kot so povedali na Komunalni direkciji Občine Jesenice, bo novo zgrajena cesta do pridobitve uporabnega dovoljenja še zaprta. Uporabno dovoljenje pričakujejo do sredine prihod­njega meseca, ko bo po obvoznici lahko stekel tudi promet.

V sklopu projekta so zgradili sedemsto metrov dolgo cestno povezavo od križišča z regionalno cesto pri poslovnem objektu Junik do industrijsko-obrtne cone Črna vas na Blejski Dobravi. Izvajalec je bila Gorenjska gradbena družba, z deli so začeli septembra lani, so se pa nekoliko zavlekla, saj je bila potrebna začasna prestavitev elektro daljnovoda, zatem pa še prestavitev tirnih zaključkov na železniški postaji Vintgar.

Z obvoznico bo omogočen zlasti lažji dovoz tovornjakov do industrijsko-obrtne cone Črna vas, kar bo omogočilo nadaljnji razvoj podjetništva v coni, obenem pa bosta prometno razbremenjeni naselji Lipce in Blejska Dobrava.

Investicija je vredna okrog pol milijona evrov, od tega bo Občina Jesenice iz proračuna prispevala 400 tisočakov, sto tisoč evrov pa so pridobili iz državnega proračuna. Gre za eno največjih letošnjih naložb v jeseniški občini.

Vir: Jeseniške novice

Prebrano 3922 krat Nazadnje urejano na torek, 13 junij 2017 13:08