Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
avg 2017 14

Tradicionalni dan Društva upokojencev Jesenice

Tradicionalni dan Društva upokojencev Jesenice Foto: Janko Rabič

Osrednji poletni dogodek pri Društvu upokojencev Jesenice je društveni dan, s katerim obeležijo ustanovitev društva 8. avgusta leta 1948 ter ob tej priložnosti predstavijo svoje dosežke in nove načrte.

Letos so za ta dan, v petek, 9. avgusta, pripravili športna tekmovanja, glavni poudarek pa so namenili druženju. V uvodu je zbranim spregovoril predsednik društva Boris Bregant, ki je predstavil delo in hkrati člane pozval, da se v še večjem številu udeležijo različnih programov sekcij, ki so vsem na voljo. Pohvale je izrekel prostovoljkam v okviru projekta Starejši za starejši. Letos so v okviru omenjenega vseslovenskega projekta pomembno prispevale k nagradi Državljan Evrope za posebne dosežke, ki jo je podelil Evropski parlament.

Pozdravne besede so zbranim izrekli tudi župan občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger, predstavnik Pokrajinske zveze društev upokojencev Jesenice Brane Vodopivec in podpredsednik sosednjega društva upokojencev Javornik-Koroška Bela Marjan Veber. V programu so se predstavile društvene literarne ustvarjalke Alenka Trampuš, Sonja Frelih in Sonja Ekart, za humor je poskrbel Ivan Berlot, za glasbo pa harmonikar David Brelih.

Prebrano 2346 krat Nazadnje urejano na torek, 15 december 2020 15:59