Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
okt 2017 26

Kosovni odpadki ne sodijo na zelenico

Kosovni odpadki ne sodijo na zelenico Foto: Medobčinski inšpektorat in redarstvo občin Jesenice, Gorje, Kranjska Gora in Žirovnica

Kljub osveščanju, številnim opozorilom in povečanju nadzora s strani pristojnega organa žal ugotavljamo, da še vedno prihaja do nepravilnega odlaganja odpadkov na različnih območjih občine. Tokratni nedavni primer so medobčinski redarji zaznali na Cesti Cirila Tavčarja in Cesti revolucije, kjer so nevestni občani kosovne odpadke odložili kar na zelenico.

Ob tem še enkrat opozarjamo, da kosovni odpadki zaradi svoje velikosti, oblike, teže in sestave niso primerni za oddajo v zabojnik za mešane komunalne odpadke ali v vreče za zbiranje odpadkov, še manj pa v samo naravo. V primeru, da kosovnih odpadkov ne morete sami odpeljati v Zbirni center Jesenice, lahko uporabite dopisnico za odvoz kosovnih odpadkov iz gospodinjstev, ki jo na začetku vsakega leta Javno komunalno podjetje JEKO d.o.o. Jesenice naslovi na vsa gospodinjstva v občini. Izpolnjeno dopisnico pošljite po pošti ali oddate v nabiralnik, ki se nahaja na sedežu podjetja JEKO, d.o.o. (Cesta maršala Tita 51, Jesenice), iz podjetja pa vas bodo poklicali in se dogovorili za datum odvoza.

Prebrano 2081 krat