Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
dec  2017 13

60 let Osnovne šole Prežihovega Voranca Jesenice

60 let Osnovne šole Prežihovega Voranca Jesenice Foto: Andraž Sodja

Kolektiv Osnovne šole Prežihovega Voranca Jesenice je v petek, 8. decembra, praznoval 60-letnico ustanovitve šole. Ta pomembni jubilej so obeležili z dnevom odprtih vrat in s prireditvijo v dvorani Gledališča Toneta Čufarja na Jesenicah.

Šola že od ustanovitve, tj. od 1. septembra leta 1957, po odloku Občinskega ljudskega odbora Jesenice, zagotavlja kakovostno izvajanje vzgojno–izobraževalnih programov. V tem obdobju so sledili vsem spremembam in novostim v slovenskem izobraževalnem sistemu, z obnovami so na šoli izboljševali pogoje učencev pri delu in številnih drugih dejavnosti. Ob uspešnem delu ni manjkalo prostorskih in drugih težav. Vse prepreke so vedno uspešno premostili, tako, da je ta šola danes sodobna, s pomembnimi pridobitvami, bogatimi dejavnosti in uspehi učencev. V preteklih desetih letih je povprečje učencev od 600 do 630 v 27 oddelkih.

Ob jubileju je kolektiv šole skupaj z gosti obujal spomine na prireditvi v dvorani gledališča Toneta Čufarja na Jesenicah. Ravnatelj šole Robert Kerštajn je v uvodnih besedah orisal zgodovino in pomembne prelomnice v izvajanju programov. Čestitke za uspešno delo je izrekel župan občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger, s svojo navzočnostjo pa je prisotne počastil tudi predsednik države Borut Pahor. Kot slavnostni govornik je izrazil zahvalo vsem učiteljem, ki skrbijo za vzgojo mlade generacije, prav tako je pohvalil učence. Ob visokem jubileju šole je predsednik republike ravnatelju šole v luči lanskega praznovanja 25. obletnice samostojnosti in letošnje obeležitve 25. obletnice mednarodnega priznanja Republike Slovenije podaril posebno protokolarno darilo, zastavo Republike Slovenije.

Na prireditvi so učenci izvedli program, ki se je navezoval na šolski pouk, zapeli so tudi pevski zbori. Ob tej priložnosti so na šoli izdali zbornik z naslovom Čas za spomine, v katerem so opisali zgodovinski razvoj šole, spomine nekdanjih učencev in učiteljev ter objavili spisek vsega kolektiva, ravnateljev, učiteljev in ostalih zaposlenih v šestdesetletnem obdobju.

Prebrano 3916 krat Nazadnje urejano na ponedeljek, 17 september 2018 08:06