Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
dec  2017 16

Učenci OŠ Poldeta Stražišarja pokazali, kaj znajo

V Gledališču Toneta Čufarja je včeraj potekala novoletna prireditev Osnovne šole Poldeta Stražišarja Jesenice z naslovom »Glej, kaj znam!«. Priredili so tudi razstavo izdelkov učencev in šolski bazar.

Osnovna šola Poldeta Stražišarja Jesenice je včeraj v Gledališču Toneta Čufarja priredila novoletno prireditev z naslovom »Glej, kaj znam!«. Zbrane je pozdravila ravnateljica Aleksandra Valančič, ki je v svojem nagovoru izpostavila letos zaključene investicijske posege in se zahvalila Občini Jesenice za finančno pomoč ter tudi Občini Kranjska Gora za njihovo podporo. Orisala je pomembno in zahtevno delo šole, ki skrbi za izobraževanje učencev po prilagojenem programu, pri tem pa izpostavila projekt, uradno imenovan Strokovni center v podporo inkluziji, v okviru katerega zagotavljajo tudi dodaten kader in katerega cilj je pomoč otrokom s posebnimi potrebami od vrtca pa vse do zaposlitve. Prireditve se je v imenu Občine Jesenice udeležila podžupanja Vera Pintar, ki je prav tako pozdravila prisotne. V svojem kratkem pozdravnem nagovoru se je zahvalila šoli za organizacijo prijetnega dogodka in pohvalila pomembno delo ravnateljice in njenih sodelavcev, vsem pa zaželela tudi prijetne praznike in vse dobro v naslednjem letu.

V kulturnem programu so nastopili učenci šole, ki so z dramsko uprizoritvijo, pevskim in plesnim nastopom, otroškimi igrami, skečem in deklamacijami navdušili skoraj polno dvorano gledališča. Pol ure pred prireditvijo in po sami prireditvi sta potekala tudi razstava izdelkov učencev in šolski bazar, prejete prostovoljne prispevke pa bodo namenili za šolski sklad.

Prebrano 3613 krat