Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
feb  2018 13

Vid Valič obiskal mlade paciente v Splošni bolnišnici Jesenice

Vid Valič obiskal mlade paciente v Splošni bolnišnici Jesenice Foto: FB / Vid Valič

Komik in televizijski voditelj Vid Valič je na slovenski kulturni dan in še dan pozneje prepotoval Slovenijo in v kar 12 bolnišnicah otrokom bral in podaril pravljice. Med njimi je bila tudi Splošna bolnišnica Jesenice, ki jo je Valič obiskal 9. februarja.

Vid Valič, priljubljeni slovenski stand-up komik in televizijski voditelj, je dan slovenskega kulturnega praznika in še dan kasneje preživel v družbi mladih pacientov, ki se trenutno zdravijo v bolnišnicah. V sklopu akcije »Prešerno po Sloveniji« je namreč v dnevu in pol obiskal vse pediatrične bolnišnice po državi, prebral otrokom pravljico Tri miške in jim podaril paket knjig.

Ena od bolnišnic, ki jih je obiskal, je bila tudi Splošna bolnišnica Jesenice. Na pediatričnem oddelku je Vid popestril dan mladim bolnikom, jim bral, naredil z njimi več »selfijev«, starejšim pa prišepnil, naj mladim podarijo tudi knjige in jih vpeljejo v čudoviti svet zgodb in igrive domišljije. Vid je bral pravljico Tri miške, ki jo je napisala njegova mama Amanda Mlakar, bolnišnici pa je – tako kot vsem ostalim – v sodelovanju z založbo Lepa beseda podaril paket desetih otroških in mladinskih knjig, s katerimi si bodo lahko bolniki krajšali čas med zdravljenjem. »Želim spodbujati bralno kulturo pri mladih in apelirati na starejše, naj otrokom letos namesto tablic, plastičnih igrač ali česa drugega, podarijo knjige. Odrasel sem v časih pred internetom in pametnimi telefoni, ko smo se veliko igrali na prostem ter odkrivali nove svetove ob branju zgodb. Knjige so me oblikovale v razmišljujočega in ustvarjalnega človeka ter pripomogle k temu, da sem to, kar sem,« je povedal Vid.

Dogodek je potekal pod sloganom 'Prešerno po Sloveniji – Podari otroku knjigo', poleg Jesenic pa je Valič obiskal še Mursko Soboto, Maribor, Ptuj, Celje, Slovenj Gradec, Trbovlje, Brežice, Novo Mesto, Ljubljano, Novo Gorico in Izolo.

Prebrano 2701 krat