Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
jun  2020 21

Kopališče Ukova odpira svoja vrata

Jutri, 22. junija, kopališče Ukova odpira svoja vrata in bo obratovalo po urniku kot doslej. Zaradi slabih vremenskih razmer bo kopališče odprto nekoliko pozneje od predvidenega odprtja, obratovalo pa bo predvidoma do 31. avgusta 2020. Obratovanje kopališča je odvisno od vremenskih razmer in vladnih ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe koronavirusa.

Iz Zavoda za šport Jesenice obiskovalce kopališča naprošajo, da upoštevajo priporočila NIJZ, ki bodo dostopna na vidnem mestu ob vstopu v kopališče. Vstopajo naj zdrave osebe, brez znakov bolezni, ran in vnetij ter upoštevajo higienske ukrepe, kot so minimalna razdalja 2 m, razkuževanje rok, higiena kašlja, nošenje maske v zaprtih prostorih, obvezno prhanje ob vstopu v bazen, spiranje izločkov v sanitarije in ne v kopalno vodo ipd. Zaradi trenutno veljavnih ukrepov uporaba ležalnikov ni priporočljiva. Glede na razmere, povezane s koronavirusom, se bodo navodila spreminjala, trenutno veljavna navodila NIJZ pa so dostopna TUKAJ.

Obiskovalci so dolžni upoštevati tudi navodila kopališkega osebja in spoštovati kopališki red. Ob upoštevanju reda in ukrepov NIJZ bo na kopališče lahko vstopilo več obiskovalcev, sicer bo kopališko osebje primorano začasno zapreti kopališče do vzpostavitve higienskega reda. Letos se ukinja režim označevalnih zapestnic, vendar bo zato poostrena varnost na kopališču. Poleg dodatnega osebja bo kopališče varovala zunanja varnostna služba RIVAL, tudi v nočnem času.

 

Urnik obratovanja:

  • kopanje – vsak dan v tednu od 10:00 do 19:00,
  • jutranje rekreacijsko plavanje – vsak delavni dan od 9:30 do 11:00,
  • večerno rekreacijsko plavanje – ponedeljek, sreda, petek od 19:30 do 21:00.

 

Program prireditev:

  • Sobota, 4. 7. 2020, prireditev: Skok v poletje: tekmovanje v skokih v vodo, akvatlon, glasbeni nastop
  • Sobota, 1. 8. 2020, prireditev: Noč na kopališču Ukova – Spominski dan občine Jesenice: nočni plavalni maraton, tekmovanje v skokih v vodo, akvatlon, glasbeni nastop

 

Program aktivnosti:

  • 29. 6. – 10. 7. 2020, plavalni tečaj
  • ponedeljek ob 14:00 - skoki v vodo za mlade
  • torek ob 19:00 - vaterpolo (rekreativno igranje)
  • torek in sreda od 14:00 do 16:00 - Mladinski center Jesenice: ustvarjalne, zabavne in družabne aktivnosti
  • Preventivne delavnice Zdravstvenega doma Jesenice: po razporedu

 

Urnik obratovanja in program dogajanja na kopališču se lahko spremeni glede na vremenske razmere. Več informacij o delovanju kopališča dobite na spletni strani Zavoda za šport Jesenice.

Prebrano 1323 krat Nazadnje urejano na torek, 23 junij 2020 13:58