Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
sep  2020 10

SPV Jesenice: Pozornost ne le na prvi šolski dan, temveč prav vse dni v letu

SPV Jesenice: Pozornost ne le na prvi šolski dan, temveč prav vse dni v letu Foto: SPV Jesenice

Predstavniki Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Jesenice, skupaj z gasilci,  policisti, redarji in prostovoljci,  so tudi  letos, ob začetku šolskega leta  poskrbeli, da otroci varno pridejo v šolske klopi. Varovanje je potekalo v prvem šolskem tednu.

Začetek šole pomeni znatno več otrok na cesti, zato je nujna še večja pazljivost vseh udeležencev v prometu. Otroci spadajo med najbolj ranljive udeležence v prometu, saj so manjši in v prometu slabše vidni, prav tako pa težko predvidijo nevarne situacije. Vozila kasneje opazijo in ne znajo dobro presoditi njihove oddaljenosti ter hitrosti, prav tako težje določijo smer, iz katere prihaja zvok vozila. Njihovo ravnanje usmerjajo predvsem radovednost, čustva in dogajanje okoli njih, manj pa razum, zato morajo biti vozniki nanje vselej pozorni in jim vedno prepustiti prednost na prehodih za pešce.

Vsem, ki ste kakor koli pomagali, da so otroci v prvem šolskem tednu srečno prišli v šolo se najlepše zahvaljujemo!

Prav vsak lahko na svoj način poskrbi za varnost otrok. Voznike zato prosimo k previdni in strpni vožnji, starše in skrbnike pa bi radi spomnili, da so s svojim obnašanjem v prometu otroku vzor. Bodite pozorni in pripravljeni, ne le na prvi šolski dan, temveč prav vse dni v letu.

Prebrano 1028 krat Nazadnje urejano na torek, 15 september 2020 17:05