Novice

apr  2021 12

Med narcise z busom

Med narcise z busom Foto: Miro Podgoršek

Približuje se maj, čas cvetenja narcis, ko vasi pod Golico obišče veliko obiskovalcev, velika večina z lastnimi avtomobili. Lani je bila Planina pod Golico tako obremenjena s pločevino, da je bila potrebna vzpostavitev popolne zapore ceste že na Jesenicah. Zato se je Občina Jesenice že lani lotila urejanja problema, v začetku letošnjega leta pa je bil oblikovan dokončni predlog urejanja prometa v maju.

Tako bo ob koncih tedna v času pričakovanega največjega obiska občudovalcev narcis z namenom umirjanja prometa vzpostavljena zapora ceste v Planino pod Golico in Javorniški Rovt. Za obiskovalce bo vzpostavljena brezplačna avtobusna linija na relacijah Jesenice–Planina pod Golico in Jesenice–Javorniški Rovt (Pristava). Avtobus z zgoščenim voznim redom bo ustavljal na vseh postajališčih javnega potniškega prometa na svoji relaciji, pri čemer pričakujemo, da ga bodo uporabljali tudi Jeseničani.

"Ukrep zapore ceste s kombinacijo avtobusnega prevoza bo po eni strani omogočil okolju prijaznejši obisk občutljive narave, po drugi strani pa obiskovalcu ponudil prijaznejši in brezskrbnejši obisk. Pozabiti pa ne smemo tudi domačinov, katerih vasi ne bodo kot v prejšnjih letih 'zabite' z avtomobilsko pločevino, kar jim je povzročalo veliko preglavic pri vsakdanjih opravilih,"

je ob tem dejal Klemen Klinar iz Razvojne agencije Zgornje Gorenjske, ki v sodelovanju z Občino Jesenice pripravlja novo prometno ureditev v maju.


Povezava do podstrani

Prebrano 2432 krat Nazadnje urejano na torek, 20 april 2021 15:11

5 komentarji

 • Komentiraj povezavo 0, 06.05.2021 12:05 od Občina Jesenice

  Spoštovani, javna parkirišča so označena na skici prometne ureditve na povezavi https://turizem.jesenice.si/med-narcise-z-busom/item/21937-podrobnejse-informacije-o-prometni-ureditvi-ob-majskih-vikendih. Vsa parkirišča so brezplačna. Ob glavnih prometnicah na Jesenice bo tudi postavljena usmerjevalna signalizacija P+R, ki bo usmerjala na osrednje parkirišče, tj. za Občino Jesenice. Kar se tiče kapacitete avtobusa pa pojasnjujemo, da bomo, v kolikor bo število potnikov za zadnji avtobus popoldne preseglo kapaciteto avtobusa, zagotovili dodaten avtobus. Prisrčno vabljeni na Jesenice in lep pozdrav.

  Prijavi
 • Komentiraj povezavo 0, 05.05.2021 08:29 od Žiga

  Živijo
  Za nas, ki nismo z Gorenjske...
  Dajte še objavit parkirišča na Jesenicah, ki so primerna za celodnevno parkiranje v primeru obiska Golice. Seveda so lahko tudi plačljiva, da ne bo pomote. :)
  Še tole... vidim, da je na in iz Pristave bistveno manj avtobusov... Glede na to, da avtobus ne sme biti poln (se mi zdi, da je tako), kaj se zgodi v primeru, da nas bo preveč za na avtobus. Recimo za tisti zadnji... saj nas ne boste pustili tam, kajne? ;-)
  Se vidimo.

  Prijavi
 • Komentiraj povezavo 0, 16.04.2021 12:32 od Občina Jesenice

  1. Miran:
  Spoštovani, avtobusom bo prehod mimo zapore omogočen, le parkiranje avtobusa v vasi ne bo mogoče. Avtobus bo torej skupino lahko odložil v Planini pod Golico, nato pa se spustil v dolino, kjer bo čez dan parkiral, in se kasneje ob dogovorjenem času vrnil po skupino. Lep pozdrav!

  2. Katja Kobentar:
  Spoštovana, "vikendašem" bo dostop do Planine pod Golico oziroma do Javorniškega Rovta omogočen tudi z lastnimi vozili. Lep pozdrav.

  Prijavi
 • Komentiraj povezavo 0, 13.04.2021 08:50 od Miran

  Pozdravljen!
  Sem vodnik PZS in član PD Maribor Matica. V maju imam planiran izlet na Golico. Če bodo razmere dovoljevale, bi prišli z avtobusom avtobusnega prevoznika Arriva. Ali se lahko z našim avtobusom zapeljemo na Planino pod Golico in ali rabimo kakšno dovoljenje?
  Hvala za odgovor in lep dan vam želim
  Predsednik PS Henkel Maribor
  Miran Golob

  Prijavi
 • Komentiraj povezavo 0, 12.04.2021 16:35 od Katja Kobentar

  Spoštovani!

  Zanima me, če bo vikendašom dovoljen dostop do Planine pod Golico oz. do Javorniškega Rovtah z lastnim prevozom?

  Hvala za odgovor in lep pozdrav!

  Prijavi

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave