Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
okt 2022 06

Spomini starih Jesenic - zaključena 3. faza projekta

Včeraj se je s predstavitvijo medijem in s promocijskim pohodom »Sprehod po mestu« od Murove do TVD Partizan Jesenice uradno zaključila 3. faza projekta Spomini starih Jesenic, ki ga v celoti financira Občina Jesenice, izvaja pa ga Razvojna agencija Zgornje Gorenjske.

Projekt skozi informacijske table, promocijske zloženke in filme pripoveduje o spominih in kulturni dediščini tistega območja, prav tako pa tudi o osebnostih, ki so delovale na Jesenicah.

Projekt se je začel leta 2020, ko smo se posvetili najstarejšemu delu Jesenic, Murovi, in na tem delu postavili 7 informacijskih tabel, lani pa ulici južneje – nekdanji Gosposvetski ulici med Kosovo graščino in hotelom Korotan, o kateri priča galerija s 6 informacijskimi panoji v parku v Centru II. Pravkar končana 3. faza nadaljuje zastavljeno tematsko pot od Restavracije Ejga mimo železniške postaje, Vile Dolik, Gimnazije Jesenice, Trga Toneta Čufarja do TVD Partizan.

Kot obe leti doslej, smo tudi letos izdelali promocijske zloženke, na tablah so na voljo QR kode, ki obiskovalce popeljejo na spletno stran Turizma Jesenice, kjer si lahko preberejo več o spominih starih Jesenic (https://turizem.jesenice.si/aktivnosti/pohodnistvo/item/22273-spomini-starih-jesenic). Za naslednje leto je v načrtu tudi četrta faza, ki bo skozi informacijske table razkrila spomine starih Jesenic od TVD Partizan Jesenice do Stare Save, kjer se bo tematska pot tudi zaključila.

Ko se sprehodite skozi mesto, vabljeni k ogledu tabel; na njih vas čaka marsikatera zanimiva informacija, ki je o našem mestu še niste vedeli.

Prebrano 749 krat Nazadnje urejano na petek, 07 oktober 2022 09:05