Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
mar  2023 07

Že 15. podeljena priznanja jeseniškim športnikom

Že 15. podeljena priznanja jeseniškim športnikom Foto: Nik Bertoncelj

Včeraj, 6. marca, je Športna zveza Jesenice v sodelovanju z Zavodom za šport Jesenice in Občino Jesenice v dvorani Gledališča Toneta Čufarja pripravila že 15. podelitev priznanj najuspešnejšim športnikom za športne dosežke v lanskem letu in športnim delavcem za dolgoletno delo v športu. Prireditve sta se udeležila tudi olimpionik Miroslav Cerar, predsednik Olimpijske akademije in član izvršnega odbora OKS – ZŠZ, ter župan občine Jesenice mag. Peter Bohinec. Župan je v svojem nagovoru šport označil za pomembno dejavnost, ki bogati življenje posameznika in skupnosti ter pripomore h krepitvi zdravja, razvijanju telesnih sposobnosti in intelektualnem razvoju.

»Športna disciplina vzgaja in usmerja športnike, zlasti mladostnike v zdrav način življenja in kakovostno preživljanje prostega časa. S številnimi pozitivnimi učinki in vzorniki šport motivira, vzbuja življenjsko radost, daje občutek spoštovanja do sebe in nasprotnika, uči spoštovanja pravil, krepi disciplino in vpliva na pozitivno samopodobo«,

je povedal. Pri tem je še poudaril, da Občina Jesenice že vseskozi podpira prizadevanja posameznikov, družin, klubov in društev pri pripravi in izvajanju različnih programov športa, to pa bo ena njenih nalog tudi v prihodnje. Vsem prejemnikom priznanj je iskreno čestital.

Na prireditvi so jeseniškim športnikom in športnicam podelili male, velike, bronaste in srebrne plakete Športne Zveze Jesenice. Kot najpomembnejše, zlate plakete Športne zveze Jesenice, so prejeli Anže Presterl iz Strelskega društva Triglav Javornik – Koroška Bela, Aleksander Jovanović in Timotej Mlakar iz Karate kluba MI-Ki, OŠ Poldeta Stražišarja Jesenice, Nogometni klub Jesenice in Judo sekcija TVD Partizan Jesenice ter Zoran Rozman iz Športnega društva Jesenice. Posebno priznanje za izjemne dosežke v letu 2022 so prejeli Jernej Slivnik, Jani Mulej in Luka Potočar, priznanje za življenjsko delo v jeseniškem športu pa Daniel Klemenc ter Janislav Gregorič.

Vsem nagrajencem, imenovanim in neimenovanim, iskreno čestitamo!

Prebrano 700 krat Nazadnje urejano na sreda, 08 marec 2023 08:53