Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
mar  2023 24

Jeseniška Pineta se ne prodaja

mag. Peter Bohinec, Albina Seršen, Miloš Jenkole in Boštjan Smukavec mag. Peter Bohinec, Albina Seršen, Miloš Jenkole in Boštjan Smukavec

Otroško letovišče Pinea pri Novigradu (Republika Hrvaška) je že od leta 1961 v lasti Občine Jesenice in tako ostaja tudi v prihodnje.

Danes je v kabinetu mag. Petra Bohinca potekal sestanek s predstavniki Zveze društev prijateljev mladine Jesenice (ZDPMJ), Milošem Jenkoletom, Boštjanom Smukavcem in Albino Seršen. ZDPMJ že vse od leta 2004 na podlagi sklenjenih pogodb v okviru svoje dejavnosti gospodari z otroškim letoviščem Pinea pri Novigradu. Na sestanku so predstavniki ZDPMJ predstavili pretekla vlaganja v otroško letovišče ter predstavili vizijo delovanja za prihodnje obdobje.

Občina Jesenice je v letu 2021 pristopila k ureditvi obstoječih montažnih lesenih hišic in sicer z ureditvijo dveh hišic v letu 2021 ter ureditvijo štirih hišic v letu 2022. K sodelovanju ureditve hišic sta v letu 2022 pristopili tudi sosednji Občini Kranjska Gora in Žirovnica. Občina Jesenice bo še naprej v sodelovanju z Občinama Kranjska Gora in Žirovnica v letu 2023 zagotavljala pogoje za izvajanje programa letovanja za otroke in mlade ter tudi za ostale uporabnike otroškega letovišča Pinea. Obnovo preostalih hišic v letovišču Pinea Občina Jesnenice načrtuje v naslednjih letih.

Prebrano 705 krat Nazadnje urejano na petek, 24 marec 2023 13:46