Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
jun  2012 07

OŠ podjetniški forum

V četrtek, 7. junija 2012, je Razvojna agencija Zgornje Gorenjske izvedla zaključno prireditev v okviru projekta Podjetniški krožek v osnovnih šolah: Osnovnošolski podjetniški forum. Kot prireditveni prostor so s pomočjo Občine Jesenice uporabili banketno dvorano Kolpern. Učence je na Staro Savo tako iz smeri Kranjska Gora kot iz Bohinjske Bistrice pripeljal avtobus. Ker so se zbrali že ob 16.30, so učenci najprej prejeli malico, imeli pa so tudi dovolj časa za pripravo podjetniškega kotička, za seznanjenje z ozvočenjem in za druge zadnje priprave na prireditev.

Dvorana je bila prijetno polna. Že takoj ob vhodu je obiskovalce čakal podjetniški kotiček, kjer so si lahko ogledali podjetniške načrte in se pogovorili z učenci. Prireditev, ki se je začela ob 18h, je povezovala Monika Sušanj. Ta je k uvodnemu govoru povabila mag. Steva Ščavničarja, direktorja Ragorja. Predstavitve, ki so jih skupaj z mentorji pripravili učenci podjetniških krožkov, sta s kulturno-pevskim programom popestrila otroški pevski zborček Solzice z dramsko skupino Osnovne šole Prežihovega Voranca Jesenice. Po predstavitvah je mag. Ščavničar podelil potrdila mentoricam in 53 učencem, ki so sodelovali v vseh fazah Podjetniškega krožka (od podjetniške ideje, načrta, do izvedbe – in seveda predstavitve na Osnovnošolskem podjetniškem forumu). Ti učenci so prejeli tudi nagrado: kino vstopnico za predstavo po izbiri v kinu Planeta Tuš v Kranju. Tako učenci kot obiskovalci so bili ob koncu deležni pogostitve.

Projekt so v šolskem letu 2011/2012 sofinancirale Občina Jesenice, Občina Kranjska Gora, Občina Bled, Občina Radovljica, Občina Gorje in Občina Bohinj.

Prebrano 4617 krat