Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
apr  2014 01

Predsednik države Borut Pahor izpolnil obljubo hokejistom in v dvorani Podmežakla drsal 10 ur

Borut Pahor Borut Pahor Vir: Facebook / Borut Pahor

V soboto, 29. marca 2014, je predsednik RS Borut Pahor izpolnil obljubo, ki jo je dal slovenski hokejski reprezentanci. V jeseniški športni dvorani Podmežakla je neprekinjeno drsal 10 ur – eno uro za vsak gol, ki so ga dosegli slovenski hokejski reprezentanti na zimskih olimpijskih igrah v ruskem Sočiju. Z izbiro športne dvorane Podmežakla je izpolnil dogovor z županom občine Jesenice Tomažem Tomom Mencingerjem, ki ga je v dvorano Podmežakla povabil že takoj po prihodu slovenskih hokejistov iz Sočija.

Predsednik RS Borut Pahor je pred začetkom svojega  generalnemu sekretarju Hokejske zveze Slovenije Dejanu Kontrecu predal dres slovenske hokejske reprezentance s podpisi slovenskih reprezentantov ter hokejsko palico našega najbolj uspešnega hokejista in domačina Anžeta Kopitarja. Oba predmeta je Hokejska zveza Slovenija, ob podpori predsednika republike, ponudila na dražbi, izkupiček v vrednosti več kot 16.000 EUR pa bo namenjen usposabljanju mladih hokejistov do 18 let, ki bodo na povabilo kanadske srednje šole iz Nove Škotske Park View Education Centre, letos novembra odpotovali v Kanado na piljenje svojih hokejskih veščin.

Predsednik Borut Pahor je z doseženim ciljem dokazal, da se z njegovo drsalno kondicijo ne morejo kosati niti najboljši slovenski hokejisti, ki so priznali, da njegovega dosežka ne bi mogli ponoviti. Ker je svoj osebni cilj, izpolnitev svoje obljube hokejistom, združil še s humanitarno akcijo, je to dejanje vredno še večje pohvale in spoštovanja. V ta namen mu je po opravljenem podvigu čestitko in zahvalo v svojem imenu in v imenu občine Jesenice poslal tudi župan Tomaž Tom Mencinger.

Prebrano 3568 krat Nazadnje urejano na sreda, 23 marec 2016 23:02