Skok na osrednjo vsebino

Novice

V Domu upokojencev dr. Franceta Bergelja Jesenice je danes svoj 100. rojstni dan praznovala Jeseničanka Marija Kristan. Ob visokem jubileju so ji v domu pripravili prijetno praznovanje, ki se ga je, poleg njene družine, prijateljev iz doma in tam zaposlenih, udeležil tudi župan Blaž Račič. Slavljenki je čestital v imenu Občine Jesenice in v imenu zadržanega predsednika krajevne skupnosti Slovenski Javornik­–Koroška Bela Mateja Brusa. Gospa Kristan je bila namreč rojena v Kurji vasi, pri sedmih letih pa se je z družino preselila na Koroško Belo, kjer je živela do prihoda v dom starostnikov pred dvema letoma in pol. Na Koroški Beli so se ji rodili tudi štirje otroci – trije sinovi in hčerka –, od katerih hčerka in najmlajši sin še vedno živita na Jesenicah, eden od sinov si je svoj dom ustvaril v Novem mestu, eden pa v Škofji Loki. Gospa Kristan je vedno z veseljem popazila tudi na njihove otroke, danes pa njena družina šteje tudi že 9 vnukov, 13 pravnukov in 1 prapravnuka. Zdravje ji dobro služi – pri 100 letih je prijetna sogovornica namreč še vedno čila in polna energije, ki se rada udeleži različnih dejavnosti v domu, njeni najljubši aktivnosti pa sta branje in gledanje televizije.

Ob njenem današnjem jubileju ji je poleg družine in župana čestitala tudi v.d. direktorice doma dr. Karmen Arko, praznovanje pa je z nastopom popestril tudi domski Žoga band.   

Jeseniški župan Blaž Račič je bil pretekli teden na novinarski konferenci jasen: splošna bolnišnica mora ostati na Jesenicah. Svoje argumente je pretekli teden predstavil državni sekretarki na ministrstvu za zdravje dr. Tini Bregant, hkrati pa je na Jesenice povabil tudi predstavnike političnih strank na državnem nivoju. Prvi so se vabilu odzvali v stranki Alenke Bratušek in tako je župan Račič danes na Jesenicah gostil generalnega sekretarja stranke Jerneja Pavliča in predsednika lokalnega odbora stranke Ljubišo Kostadinovića.

Uporabne povezave