Skok na osrednjo vsebino

Novice

POVABILO K ODDAJI PONUDBE

 

Na podlagi 47. člena Zakona o javnem naročanju, ZJN-3 (Uradni list RS, št. 91/15), naročnik:

Občina Jesenice, Cesta železarjev 6, 4270 Jesenice

telefon: 04/5869 200

FAX: 04/5869 270

spletna stran: http://www.jesenice.si

matična številka: 5874335000

Davčna številka:  SI39795888

Transakcijski račun: SI56 0124 1010 0007 593

 

vabi ponudnike, da podajo svojo pisno ponudbo v skladu z razpisno dokumentacijo:

 

Podatki o naročilu:

 Naslov naročila

Rekonstrukcija občinske ceste LC 152011 (Jesenice - Pri Fenc)

 

 Vrsta postopka

Naročilo male vrednosti

 Predmet naročila

gradnje

 Mesto objave

Portal javnih naročil

 Številka objave na Portalu

 javnih naročil

JN005922/2021-W01

 Variantne ponudbe

niso dopustne in se ne bodo upoštevale

 Rok veljavnosti ponudbe

 120 dni od datuma odpiranja ponudb, kar pomeni do 19.01.2022

 

Kot ponudnik lahko v postopku oddaje javnega naročila sodeluje vsaka pravna in/ali fizična oseba, ki je
registrirana za dejavnost, ki je predmet naročila in ima za opravljanje te dejavnosti vsa predpisana dovoljenja ter
izpolnjuje vse obvezne pogoje za sodelovanje, navedene v dokumentaciji in zanjo ne veljajo omejitve poslovanja
po Zakonu o integriteti in preprečevanju korupcije (Uradni list RS, št. 69/11 – UPB). Ponudbo lahko predloži tudi
skupina izvajalcev/ponudnikov – skupna ponudba. Ne glede na predložitev skupne ponudbe, ponudniki
odgovarjajo naročniku neomejeno solidarno. Skupna ponudba mora biti pripravljena v skladu z navodili iz te
dokumentacije.

 

V kolikor ponudnik nastopa s podizvajalci mora v obrazcih navesti, s katerimi podizvajalci bo sodeloval pri izvedbi
naročila. Ponudnik v razmerju do naročnika v celoti odgovarja za izvedbo prejetega naročila, ne glede na število
podizvajalcev, ki jih bo navedel v ponudbi.

Predmet javnega naročila je rekonstrukcija občinske ceste LC 152011 (Jesenice – Pri Fenc) v naselju Prihodi.

Ponudbe morajo biti v celoti pripravljene v skladu z razpisno dokumentacijo ter izpolnjevati vse pogoje za udeležbo tega javnega naročila.

Ponudbene – pogodbene cene izbranega najugodnejšega ponudnika so fiksne in bodo veljale nespremenjene do izpolnitve pogodbenih obveznosti oz. dokončanja del.

 

S spoštovanjem!

 

 

Blaž Račič

                    ŽUPAN

Več kot 150 projektov so občani predlagali v participativni proračun, prek katerega lahko neposredno odločajo o porabi 280.000 evrov sredstev v dveh letih. Za glasovanje med 30. avgustom in 5. septembrom jih je potrjenih šestinpetdeset. Glasujejo lahko vsi občani s stalnim prebivališčem v občini Jesenice, stari vsaj 16 let.

V Zdravstvenem domu Jesenice so prek poletja pripravili več terminov cepljenja proti koronavirusu brez predhodnega naročanja. Naslednji predvideni termini za cepljenje s prvim odmerkom cepiva Comirnaty proizvajalca Pfizer BioNTech so v četrtek, 26. avgusta, med 7. in 14. uro, v četrtek, 2. septembra, med 18. in 21. uro, ter v petek, 3. septembra, med 14. in 21. uro. Za cepljenje z drugim odmerkom cepiva naj cepljene osebe upoštevajo termine, ki so jih ali jih bodo dobili ob cepljenju in so zapisani na cepilni kartonček. Termin za cepljenje s cepivom Janssen proizvajalca Johnson&Johnson, kjer je potreben le en odmerek, je predviden v četrtek, 2. septembra, med 14. in 16. uro. Cepijo tudi otroke, starejše od 12 let, a mlajši od 15 let morajo priti v spremstvu staršev, saj ti morajo podpisati izjavo o cepljenju. Cepijo s cepivom Pfizer. Mladostniki nad 18 let starosti pa se lahko cepijo s cepivom Janssen proizvajalca Johnson&Johnson in cepivom Comirnaty proizvajalca Pfizer-BioNTech. Cepljenje poteka v Zdravstvenem domu Jesenice, vhod je z zadnje strani.
Cepilni center Zdravstvenega doma Jesenice pa cepljenje opravlja tudi v Gasilskem domu Mojstrana, v Zdravstveni postaji Kranjska Gora in Zdravstveni postaji Žirovnica. V Gasilskem domu Mojstrana bo cepljenje potekalo v sredo, 25. avgusta, med 14. in 15. uro, in sicer s cepivom Janssen. Z istim cepivom bodo cepili tudi v Zdravstveni postaji Kranjska Gora v četrtek, 26. avgusta, med 14. in 15. uro, in v Zdravstveni postaji Žirovnica v sredo, 1. septembra, med 14. in 15. uro.
Občani občin Jesenice, Kranjska Gora in Žirovnica se lahko cepljenja udeležijo na kateri koli od omenjenih lokacij, ne glede na občino prebivališča.

Comirnaty (Pfizer) - l. odmerek

datum Jesenice Žirovnica Kr. Gora  Mojstrana
26.8.2021  7.00 - 14.00      
2.9.2021 18.00 - 21.00      
3.9.2021 14.00 -21.00      
         

Termini za 2. odmerek veljajo kot so napisani na cepilnih kartončkih cepljenih.

Janssen (Johnson&Johnson)

datum Jesenice Žirovnica Kr. Gora  Mojstrana
25.8.2021       14.00 - 15.00
26.8.2021     14.00 - 15.00  
1.9.2021   14.00 - 15.00    
2.9.2021 14.00 - 16.00      

Kot posledica zastojev na avtocesti pred predorom Karavanke so Jesenice v zadnjih dveh tednih izjemno obremenjene s prometom skozi mesto. Ne le na avtocesti, dolge kolone vozil in zastoji nastajajo tudi skozi mesto, ki ga vozniki izberejo kot alternativno pot do meje. Na Občini Jesenice tako v zadnjih dveh tednih dnevno prejemamo predloge in pritožbe občanov glede prometnih razmer v občini.

Medobčinski inšpektorat in redarstvo občin Jesenice, Gorje, Kranjska Gora in Žirovnica v turistični sezoni zaradi izjemne gostote prometa vsak dan intenzivno sodeluje in usklajuje svoje aktivnosti s policisti PP Jesenice, PP Kranjska Gora  in policisti PPP Kranj. Skupaj koordinirano izvajajo aktivnosti z namenom večje pretočnosti prometa in lajšanja življenja domačinom. Tako se v viških kolon občasno zapirajo izvozi iz AC za tranzitni promet, na mestu semaforjev se izvaja ročno usmerjanje prometa, spremenjeni so intervali semaforjev, zapirajo se lokalne ceste za tranzit. Promet skozi Podmežaklo je že en teden dovoljen samo lokalnim prebivalcem, nadzor nad upoštevanjem omejitve prometa izvajajo občinski redarji.

S podobnimi prometnimi problemi se že desetletja soočajo tudi v sosednjih občinah (Bled, Bohinj, Gorje, Kranjska Gora ...), kjer se zastoji vršijo praktično skozi celotno sezono. Prometne tokove je potrebno ustrezno celostno regulirati, kar pomeni, da če jih nekje prekinemo, smo na drugi lokaciji še izdatneje obremenili promet in povzročili popolno blokado prometa (na primer stoječo kolono na AC do Podvina, prometni kolaps na Bledu in Radovljici), kar pa bi posledično za Jesenice povzročilo izjemne prometne pritiske iz lokalnih prometnih povezav tako iz smeri Žirovnice kot Bleda.  

Tako redarji kot policisti se vsakodnevno trudijo, da bi bili negativni učinki velike gostote prometa čim manj opazni med lokalnim prebivalstvom, zato na lokacijah, kjer prihaja do gostitev, z zaporami, usmerjanjem in pospeševanjem skrbijo za večji pretok in manjše obremenitve.

Tudi za prihajajoči konec tedna bo na območju Jesenic in okoliških občin zagotovljena povečana prisotnost in aktivnost tako policije kot redarstva, predvsem z namenom, da se lokalnemu prebivalstvu zagotovi čim manj obremenitev. Kljub vsem prizadevanjem pristojnih pa ob največjih obremenitvah prometnih zamaškov ni možno preprečiti, zato občane prosimo za potrpežljivost in seveda upamo, da se bo v prihodnjem tednu ob skorajšnjem zaključku poletne sezone promet že zmanjšal.

Že drugo leto zapored enega izmed največjih problemov ne le v občini Jesenice, ampak globalno, predstavlja nevarni koronavirus. Ta je precej spremenil običajni življenjski ritem, vplival je na delovanje različnih družbenih podsistemov.

Najbolj je bilo v tem obdobju obremenjeno zdravstvo, podobne obremenitve so spremljale delo v domovih za starejše in sorodnih ustanovah, v izobraževanju, nekateri deli gospodarstvo (še posebej gostinska in turistična dejavnost) so bili ohromljeni. Vse nas, torej prebolevnike, cepljene, skeptike, ki dvomijo v cepiva (in pristajajo na testiranja), povezuje želja, da bi nevarni virus pregnali in bi se življenje postopoma lahko vrnilo v nekdanje okvire. Nesporno je, da je to javni interes. V javnem interesu torej je, da se življenje vrne v običajni ritem.

Kako to doseči, je vprašanje, ki zaposluje zdravstvene delavce, farmacevte, šolnike, gospodarstvenike, predvsem pa politike na lokalni, državni in nadnacionalni ravni ter seveda tudi splošno javnost ne le pri nas, ampak po vsem svetu. Možnih rešitev ni veliko. Pravzaprav se mi zdi, da je edina realna možnost ta, da se vsi skupaj zavedamo pomena podrejanja javnemu, skupnemu interesu.

  • Slovesnost ob odprtju obnovljenega predora
  • Župan je dopust preživel na kolesu
  • Uspeh ne pride kar sam od sebe
  • Milijonska naložba v obnovo vrtca
  • Prestižni maseratiji z deli z Jesenic
  • Hrano, ki ostane, delijo ljudem
  • Čistilna naprava pri Koči na Golici
  • V steni hiše naleteli na časovno kapsulo

Sredstva so namenjena za izobraževanje, usposabljanje in izpopolnjevanje strokovnih kadrov v športu v letu 2021.

Danes se je na Hrušici začela sanacija ceste od krožnega križišča na regionalni cesti do železniškega nadvoza proti Kopavniku. Sanacijo bo izvedlo podjetje Strabag, s katerim je Občina Jesenice podpisala dogovor o uporabi lokalnih cest pri izgradnji železniškega predora Karavanke, torej za kompenzacijo za izrabo lokalnih cest v času investicije.
Delna zapora ceste bo zaradi del trajala do nedelje, 22. avgusta - krajanom se zahvaljujemo za razumevanje.

Za najem delov nepremičnin z ID znaki: parcela 2175 1401/1, 1401/8 in 1401/9, v skupni površini cca. 1.730 m2, kot so razvidni iz priložene grafike, in za potrebe uporabe poligona za izvajanje vaj prve učne stopnje programa usposabljanja kandidatov za voznike motornih vozil.

Krajevna skupnost Podmežakla praznuje svoj krajevni praznik vsako leto 10. avgusta v počastitev začetka delovanja okrožnega odbora OF za jeseniško – radovljiški okoliš.

Vrsto let je bilo spominsko srečanje krajanov organizirano na Zakopu na Mežakli, kjer je KS leta 1981 postavila tudi obeležje v spomin desetim padlim partizanom, ki so svoje življenje izgubili v okolici Zakopa.

Ker bi zaradi avtobusnih prevozov na Mežaklo in omejitvenih pogojev večini udeležencev težko zagotovili spoštovanje vseh ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa, so se člani Sveta krajevne skupnosti tudi letos odločili, da spominsko obeležje obišče le delegacija KS in ZB NOV Podmežakla.

Venec in cvetje sta položila predsednica KS Podmežakla Alma Rekić in predsednik KO ZB NOV Podmežakla Aleksander Jernejc.

POVABILO K ODDAJI PONUDBE

 

 

OSNOVNI PODATKI O NAROČILU

 

Na podlagi 40. člena Zakona o javnem naročanju, ZJN-3 (Uradni list RS, št. 91/15), naročnik:

Občina Jesenice, Cesta železarjev 6, 4270 Jesenice

telefon: 04/5869 200

FAX: 04/5869 270

spletna stran: http://www.jesenice.si

matična številka: 5874335000

Davčna številka:  SI39795888

Transakcijski račun: SI56 0124 1010 0007 593

vabi ponudnike, da podajo svojo pisno ponudbo v skladu z razpisno dokumentacijo:

Podatki o naročilu:

 Naslov naročila

 

Obnova objekta Ruardova graščina (izvedba nepredvidenih dodatnih del)

 

 Vrsta postopka

Odprti postopek

 Predmet naročila

gradnje

 Mesto objave

Portal javnih naročil

 Številka objave na Portalu

 javnih naročil

JN005455/2021-B01

 Variantne ponudbe

niso dopustne in se ne bodo upoštevale

 Rok veljavnosti ponudbe

 120 dni od datuma odpiranja ponudb, kar pomeni do 28.12.2021

 

 

Kot ponudnik lahko v postopku oddaje javnega naročila sodeluje vsaka pravna in/ali fizična oseba, ki je
registrirana za dejavnost, ki je predmet naročila in ima za opravljanje te dejavnosti vsa predpisana dovoljenja ter
izpolnjuje vse obvezne pogoje za sodelovanje, navedene v dokumentaciji in zanjo ne veljajo omejitve poslovanja
po Zakonu o integriteti in preprečevanju korupcije (Uradni list RS, št. 69/11 – UPB). Ponudbo lahko predloži tudi
skupina izvajalcev/ponudnikov – skupna ponudba. Ne glede na predložitev skupne ponudbe, ponudniki
odgovarjajo naročniku neomejeno solidarno. Skupna ponudba mora biti pripravljena v skladu z navodili iz te
dokumentacije.

 

V kolikor ponudnik nastopa s podizvajalci mora v obrazcih navesti, s katerimi podizvajalci bo sodeloval pri izvedbi
naročila. Ponudnik v razmerju do naročnika v celoti odgovarja za izvedbo prejetega naročila, ne glede na število
podizvajalcev, ki jih bo navedel v ponudbi.

Ponudbe morajo biti v celoti pripravljene v skladu z razpisno dokumentacijo ter izpolnjevati vse pogoje za udeležbo tega javnega naročila.

 

Predmet javnega naročila je Obnova objekta Ruardova graščina (izvedba nepredvidenih dodatnih del).  Gradbena dela, ki so predmet javnega naročila, so dodatna nepredvidena, več in spremenjena dela, ki so nastala pri izvedbi pogodbe 430-16/2017 - Obnova objekta Ruardova graščina.

Ponudbene – pogodbene cene izbranega najugodnejšega ponudnika so fiksne in bodo veljale nespremenjene do izpolnitve pogodbenih obveznosti oz. dokončanja del.

Ponudniki lahko ponudijo izvedbo gradenj, ki je predmet javnega naročila, v celoti. Posameznih delov naročila ponudniki ne morejo ponuditi, saj javno naročilo ni razdeljeno na sklope.

 

S spoštovanjem!

 

 

Blaž Račič

                    ŽUPAN

Uporabne povezave