Skok na osrednjo vsebino

Novice

za prodajo nepremičnine z ID znakom: parcela 2175 1504/3, v izmeri 145 m2; najnižja ponudbena cena znaša 2.900,00 EUR.

Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja pri Občinskem svetu občine Jesenice poziva člane občinskega sveta, politične stranke in širšo zainteresirano javnost v občini Jesenice k podaji predlogov za imenovanje treh (3) predstavnikov Občine Jesenice v Svet javnega zavoda Vrtec Jesenice.

za prodajo nepremičnine z ID znakom: parcela 2175 393/1, v izmeri 1471 m2; najnižja ponudbena cena znaša 13.900,00 EUR.

za prodajo nepremičnine z ID znakom: parcela 2175 1/11, v izmeri 27 m2; najnižja ponudbena cena znaša 2.268,00 EUR.

Člani sveta KS so na 13. redni seji sveta, ki je potekala, 22. septembra 2021, ugotovili, da so bili vsi sklepi 12. seje realizirani.

Občinski svet občine Jesenice se je danes po trimesečnem poletnem premoru sestal na svoji 20. redni seji.  V prvi obravnavi so sprejeli predlog sprememb odloka o ustanovitvi javnega komunalnega podjetja JEKO, dopolnili načrta razpolaganja in pridobivanja, potrdili sklenitev aneksa za izvajanje koncesionirane dejavnosti javnega mestnega prometa in šolskih prevozov ob nepredvidljivih okoliščinah, potrdili nove člane svetov javnih zavodov GARS Jesenice in Zavoda za šport Jesenice. Predstavnik Geološkega zavoda Slovenije je na koncu seje predstavil tudi problematiko, aktivnosti in ugotovitve Geološkega zavoda Slovenije v zvezi z vodnim virom Peričnik.

Na Jesenicah smo lani pripravili in sprejeli novo turistično strategijo, v kateri smo kot eno od turističnih priložnosti opredelili tudi področje kulinarike. Eden od produktov s tega področja, ki je ugledal luč življenja pred kratkim, je meni Delavska malca. Danes so ga na novinarski konferenci predstavili župan Blaž Račič, Eva Štravs Podlogar in Ambrož Černe iz Razvojne agencije Zgornje Gorenjske (RAGOR) in Irena Lačen Benedičič in Špela Smolej Milat iz Gornjegavskega muzeja.

V projektu, ki ga financira Občina Jesenice, sta združila moči Gornjesavski muzej Jesenice (v sklopu projekta Naša kuhna) in RAGOR (v sklopu projekta Kuham domače) ter v sodelovanju z jeseniškim gostinci pripravila meni, ki združuje jedi, ki so jih pred desetletji običajno jedli železarski delavci in se še danes znajdejo na domačih jeseniških mizah. Projektu so se zaenkrat pridružili penzion Pr' Betel, restavracija Kazina, Dom Pristava, gostilna in picerija Turist, gostilna in picerija Chilli ter bistro Oaza. Jedi iz menija Delavska malca, med njimi ajmoht, govnač, ciganski golaž ali žganci, pa češplovi knedlni, štrudl ali šmorn, joto, burek, čorbo, sarmo, pasulj in podobno, že najdete v omenjenih restavracijah, v ta namen je bila izdelana tudi posebna knjižica. Za dodatno promocijo so poskrbeli tudi jeseniški osnovnošolci v okviru turističnega krožka pod okriljem RAGOR-ja, ki so poskrbeli za izdelavo promocijskih filmčkov o Delavski malci in sodelujočih gostincih, ki si jih lahko ogledate na youtube kanalu Razvojne agencije Zgornje Gorenjske.

Nekaj jedi iz Delavske malce bomo z degustacijami in spremljevalnim programom predstavili tudi to soboto, ko na Stari Savi pripravljamo prireditev v okviru svetovnega dneva turizma in Dnevov evropske kulturne dediščine, imenovano Dober tek!

Vabljeni torej na Staro Savo in – dober tek!

Ureditev 3. faze komunalne infrastrukture na Cesti bratov Stražišarjev na Jesenicah je skoraj pri koncu. Izvajalec, Gorenjska gradbena družba d.d., je grob asfalt že položil, jutri in v soboto, torej 24. in 25. 9. 2021, pa bo na območju gradbišča potekalo fino asfaltiranje, in sicer v smeri od hišne št. 31 proti hišni številki 7 oziroma proti podvozu. V času od 7.00 do 17.00 bo zato na tem odseku cesta popolnoma zaprta, dostop do hiš in dvorišč pa v tem času ne bo mogoč. Stanovalce vljudno prosimo, da vozila pravočasno premaknejo iz dvorišč na mesta, kjer ne bodo ovirala gradbene mehanizacije, in se jim zahvaljujemo za razumevanje in potrpljenje. V prihodnjem tednu bo izvajalec izvedel še manjša dela za ureditev okolice, nato pa se bodo dela na območju zaključila v celoti.

V petek, 24. septembra 2021, ob 11. uri se začenjajo 31. Dnevi evropske kulturne dediščine (DEKD) in 9. Teden kulturne dediščine (TKD). Med 25. septembrom in 9. oktobrom 2021 se bo na temo Dober tek! zvrstilo več kot 350 dogodkov v 150 krajih širom po Sloveniji in v zamejstvu. Mednje so vključeni tudi trije dogodki v občini Jesenice.

Zadnji vikend v septembru, od petka, 24., do nedelje, 26. septembra, bo potekal največji letošnji trail tekaški dogodek pri nas - Julian Alps Trail Run. Tekaški junaki se bodo spopadli s 6 različnimi trasami (od 10 do 170 km), med katerimi bodo te vodile tudi po območju občine Jesenice. Na Jesenicah, natančneje v Planini pod Golico, se bo v soboto, 25. septembra 2021, začela 30-kilometrska trasa, kjer bo tekače takoj čakalo 800 m vzpona do vrha Golice, nato pa bodo tekli od Golice, preko Hruškega vrha in vse do Dovške Babe. Sledil bo spust, kjer se bodo po več kot 1000 metrih spustili do postaje na Dovjem, pretekli nekaj kilometrov po dolini ob reki Savi in neto spet v hrib, natančneje na Srednji Vrh. Iz Srednjega Vrha bo sledil samo še spust in prihod v cilj v Kranjski Gori. Štart tekačev na parkirišču pod Španovim vrhom bo ob 9.00 (1. skupina) in ob 10.30 (2. skupina).

Obiskovalce vabimo, da tekače v Planini pod Golico pozdravijo od 9.00 do 10.30, ko bo na omenjeni lokaciji potekalo dogajanje. Tekači so vedno zelo veseli vsakršne vzpodbude pred štartom, pa tudi prijazne besede in navijanja. Parkirišče pod Španovim vrhom bo zaradi prireditve zaprto, zato obiskovalcem predlagamo, naj do štartnega mesta pridejo peš.

Več o teku najdete na www.trailrun.si.

19-letni Jeseničan Luka Potočar je v Moskvi postal svetovni podprvak v težavnostnem plezanju.

Občina Jesenice v projektu Evropskega tedna mobilnosti, ki se pravkar odvija, sodeluje že 8. leto zapored. Čeprav zaradi trenutnih epidemioloških razmer letos nismo organizirali večjih javnih dogodkov, pa bo tudi letos v sodelovanju z Arrivo Slovenija zagotovljen enodnevni brezplačni avtobusni prevoz. Brezplačni prevoz bo na vseh avtobusih mestnega prometa omogočen v sredo, 22. 9. 2021, avtobusi, na katerih bo takšna vožnja mogoča, bodo označeni s posebnimi tablami oziroma napisi. V skladu z veljavnimi državnimi odloki je za prevoz na avtobusu potrebno izpolnjevati pogoj PCT (razen za osebe, mlajše od 15 let, učence in dijake). Brezplačen prevoz omogoča Občina Jesenice iz svojega proračuna.

 

Vsem potnikom želimo varno in prijetno vožnjo.

 

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Jesenice je tudi v letošnjem letu sodeloval na prireditvi Parada učenja dne 15. 9. 2021, na prireditvenem prostoru Muzeja na prostem, katere organizator je Ljudska univerza Jesenice.  Na prireditvi je kot pod izvajalec sodeloval Jumicar d.o.o. Poligon Jumicar otroke poučuje, kako se vesti v prometnem okolju, tako da so postavljeni v vlogo voznika in doživljajo dogodke na način, kot jih opaža in zaznava voznik v pravem prometu. Otroci se preizkusijo v vožnji z mini avtomobilčki, ki imajo prave bencinske motorje. Mini avtomobilček vsebuje vse elemente pravega vozila, od varnostnega pasu, zavornega pedala in pedala za plin.

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu je v mesecu marcu za otroke 4. razredov izvedel izobraževalno nagradno igro “Bistro glavo varuje čelada”, za starejše skupine iz vrtcev pa izobraževalno nagradno igro z naslovom »Varni v prometu«. Poudarek nagradne igre je na uporabi zaščitnih kolesarskih čelad in na obvezni opremi za kolo, s prispevki v obliki risbe. Najboljšim avtorjem risbic (osmim otrokom iz osnovne šole in petim otrokom iz vrtcev) je podaril kolesarske čelade in druge praktične nagrade.

Na Občini Jesenice urejamo in osvežujemo podatkovno bazo o cestah, zato bo z namenom pridobivanja podatkov cestne infrastrukture v upravljanju občine od jutri, 21. septembra, do predvidoma 20. oktobra 2021, potekalo video snemanje kategoriziranih občinskih cest na območju občine Jesenice. Snemanje bo po naročilu občinske uprave izvajalo podjetje DFG CONSULTING, d.o.o. Vozilo, ki bo opravljalo snemanje, je znamke Toyota RAV4 kovinsko srebrne barve, na njem bo zapisano ime podjetja ter dejavnost (snemanje cest). Pridobljene podatke, ki sicer ne bodo javno dostopni, bo Občina Jesenice uporabila pri nadaljnjem upravljanju cestne infrastrukture in načrtovanju potrebnih aktivnosti v zvezi s tem.

NAMERO O SKLENITVI NEPOSREDNE POGODBE za prodajo nepremičnin z ID znakom parcela 2638 866/36, v izmeri 3147 m2; najnižja ponudbena cena znaša 18.882,00EUR, parcela 2638 866/37, v izmeri 1184 m2 ; najnižja ponudbena cena znaša 14.208,00 EUR.

Uporabne povezave