Skok na osrednjo vsebino

Novice

Regionalni razvojni program Gorenjske 2021–2027 opredeljuje prednosti naše razvojne regije, določa njene razvojne prioritete ter finančno ovrednotene programe in projekte. Izdelan je v skladu z Zakonom o spodbujanju skladnega regionalnega razvoja, Programom priprave RRP Gorenjske 2021–2027 in Uredbo o regionalnih razvojnih programih.

Obsega geografsko območje Gorenjske kot razvojne regije na ravni SKTE 3 in vključuje 18 občin: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas–Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri in Žirovnica.

VIŠJI SVETOVALEC ZA GRADBENE ZADEVE NA KOMUNALNI DIREKCIJI, ki se opravlja v nazivih višji svetovalec II in I.

Občina Jesenice od leta 2010  25. junija, na praznik dneva državnosti, v sodelovanju s Planinskim društvom Jesenice  organizira pohod na Golico. Letošnji je bil 13. po vrsti, na priljubljeni vrh v Karavankah oziroma do koče se je povzpelo  več kot dvesto občank in občanov občine Jesenice ter planincev iz  drugih krajev. Veliko je bilo stalnih udeležencev, ki praznični junijski dan vedno radi preživijo v lepi gorski naravi. Vsako leto prihajajo člani planinske  skupine Makedonskega  kulturnega društva Ilinden Jesenice,  zveste udeležence ima pohod vse do Ljubljane, vedno pa se jih udeleži tudi nekaj planincev iz sosednje občine onstran Karavank  Šentjakob na Koroškem.

Na krajši praznični slovesnosti pri koči na Golici je po državni himni predsednik Planinskega društva Jesenice Ivo Ščavničar predstavil  dejavnosti društva s poudarkom na pomembnih letošnjih jubilejih, 50-letnici srečanj z zamejskimi planinskimi društvi ter 100-letnico Erjavčeve koče na Vršiču v slovenski lasti  ter 110-letnico Tičarjevega doma na Vršiču. Za praznični dan je vsem udeležencem  čestitke  izrekel župan občine Jesenice Blaž Račič. Pohod je za vse minil brez nevšečnosti  in težav. Če bi bila potrebna pomoč, so bili v pripravljenosti člani Društva Gorske reševalne službe Jesenice, ki vsa leta sodelujejo pri izvedbi pohoda.

Letos so na Ljudski univerzi Jesenice uspeli ponovno pridobiti nekaj dodatnih  sredstev za usposabljanje priseljencev. Tokrat iz projekta IOM – international migration organization, ki je organizacija v okviru Združenih narodov.
 
V okviru in na račun projekta je bil posnet profesionalni video, ki se širi po celi Evropi in tudi širše.
 

 

Upravljavec javnega vodovoda JEKO Jesenice obvešča občane, da bo danes 28.6.2022 od 8.00 in 15 uro na Koroški Beli in sicer Koroška cesta, Gorska pot št. 1 in 2 ter Sončna pot št. 1 in 2
zaradi popravila okvare na vodovodnem omrežju motena oziroma prekinjena oskrba s pitno vodo.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje!

V Društvu upokojencev Jesenice že od leta 2007 izvajamo Program »Starejši za starejše«  Osnovni namen programa je, da obiščemo vse občanke in občane stare 69 let in več, ugotovimo kako živijo ter poiščemo tiste, ki nočejo, ne morejo ali ne znajo poiskati pomoči, ki jo nudijo državne institucije.

Občina Jesenice zagotavlja brezplačne prevoze za starejše - Prostofer, ki jih izvaja Zavod Zlata mreža. Prostofer je namenjen vsem tistim starejšim občanom, ki ne vozijo sami, nimajo sorodnikov in imajo nizke mesečne dohodke, pa tudi slabše povezave z javnimi prevoznimi sredstvi. Brezplačni prevoz jim omogoča lažjo dostopnost do zdravniške oskrbe, javnih ustanov, trgovskih centrov ipd. Vozilo za opravljanje storitve zagotavlja Občina Jesenice.

Občinski svet občine Jesenice se je včeraj sestal na svoji 26. redni seji.  

  • Županova petica
  • Pohod na Golico
  • Arheološka izkopavanja na Javorniku
  • Igraje do stotice ...
  • Soba male orke za otroke
  • Koliko zaklonišč je v občini
  • Velik poklon Franciju Tušarju
  • Dne novi pohodniški poti

Drugi naslovi:

Kopališče Ukova letos ostaja zaprto, Javno pismo svetu KS Slovenski Javornik - Koroška Bela, Poleti brez večjih del na gorenjski avtocesti, Razpis za malo gospodarstvo, Končana prva faza, Pol stoletja povezovanja, O tretjem odlagalnem polju, Priprave na Čufarjeve dneve, Počitniški dnevi v knjižnici, Jeseni po B trenersko licenco, Sto deset let nogometnega kluba, Cvetoča Belska planina, Marica Blažič: ustvarjalni nemir zrelih let, Karierni izzivi v tehniških poklicih, Dijakinje na dnevu zdravja, Utrinki iz glasbene šole, Turnir igre križemkražem, Ljubezen do prepevanja že štirideset let, Lepi spomini iz šolskih klop, Velika uspeha mladih jeseniških odbojkaric, Srečanje z uporabniki in zaposlenimi v Zavodu Žan, V novi sezoni bo ekipo HDD SIJ Acroni Jesenice vodil Gaber Glavič, Torkarjeva kolonija, Otroško letovišče Pinea odprlo vrata, Učilnica na prostem ...

 

Javnost obveščamo, da bo Tržnica Jesenice v soboto, 25. 6., ne glede na državni praznik, odprta in bo obratovala normalno.

Preiskave nosilne konstrukcije bazena Ukova, ki ga je opravil Gradbeni inštitut ZRMK, so pokazale, da je mejna nosilnost armirano-betonske konstrukcije bazena po veljavni zakonodaji presežena. Armaturo bazena je v dobršnem delu poškodovala rja, odpada zaščitni sloj betona, sanacijska dela pa bi bila »zelo obsežna«, izhaja iz poročila.

V okviru razširjenega energetskega pregleda bazena, ki ga je že lani opravilo podjetje Energomen, je bilo izpostavljeno tudi tveganje potencialne možnosti električnega udara zaradi zastarele elektroinštalacije.

Bazen Ukova je star več kot 60 let in pošteno načet. V vseh letih obratovanja bazena bistvenih vlaganj v posodobitve ni bilo tako, da so bile ugotovitve omenjenega inštituta tudi pričakovane. Odločitev, da bazen letos ne bo obratoval, je bila zaradi velikega zanimanja težka, z vidika zagotavljanja varnosti uporabnikov pa pravzaprav neizbežna. Sploh si ne predstavljam morebitne nesreče, poškodbe uporabnika ali celo tragičnega dogodka. Odgovornost ob znanih dejstvih in tveganja povezana z uporabo bazena sta enostavno prevelika s tem, da mora imeti varnost uporabnikov nesporno prednost.

0.Sklic 26. seje Občinskega sveta sklica 2018 - 2022
1.Potrditev besedila zapisnika 25. redne seje Občinskega sveta občine Jesenice, ki je bila 26. 5. 2022
2.Predlog Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o kategorizaciji občinskih cest v občini Jesenice – DRUGA OBRAVNAVA
3.Predlog Odloka o spremembah in dopolnitvah odloka o ravnanju s komunalnimi odpadki v občini Jesenice – PREDLAGAN SKRAJŠANI POSTOPEK
4.Predlog Odloka o spremembi Odloka o enkratni denarni pomoči za novorojence v občini Jesenice – PREDLAGAN SKRAJŠANI POSTOPEK
5.Predlog Odloka o določitvi volilnih enot za volitve članov Svetov krajevnih skupnosti na območju Občine Jesenice – PREDLAGAN SKRAJŠANI POSTOPEK
6.Predlog Sklepa o delnem povračilu stroškov za organiziranje in financiranje volilne kampanje za lokalne volitve 2022 v občini Jesenice
7.Predlog Rebalansa proračuna Občine Jesenice za leto 2022 – PREDLAGAN SKRAJŠANI POSTOPEK
8.Volitve in imenovanja
9.Predlog Načrta ravnanja z nepremičnim premoženjem – 3. dopolnitev Načrta razpolaganja z nepremičnim premoženjem v lasti Občine Jesenice za leto 2022
10.Predlog Načrta ravnanja z nepremičnim premoženjem – 3. dopolnitev Načrta pridobivanja nepremičnega premoženja v last Občine Jesenice za leto 2022
11.Predlog odpisa terjatev iz naslova odprtih in zapadlih najemnin za neprofitno stanovanje
12.Analiza stanja s področja socialnega varstva v občini Jesenice za leto 2021 – poročilo
13.Poročilo Akcijske skupine o izvajanju Lokalnega energetskega koncepta občine Jesenice za leto 2021
14.Informacija o izvedenih preiskavah in aktivnostih na zajetju Peričnik
15.Vprašanja in pobude

V času poletnih šolskih počitnic bodo otroci in mladi imeli možnost aktivnega preživljanja prostega časa v svojem domačem okolju. Javni zavodi, katerih ustanoviteljica je Občina Jesenice, nudijo zabavne, igrive in poučne dejavnosti - od športno gibalnih aktivnosti, ustvarjalnih in kulinaričnih delavnic ter spoznavanje naravne in kulturne dediščine kraja.

Več o programih si lahko preberete in ogledate na naslednjih povezavah.

 

Uporabne povezave