Skok na osrednjo vsebino

Novice

Otroško letovišče Pinea pri Novigradu (Republika Hrvaška) je že od leta 1961 v lasti Občine Jesenice in tako ostaja tudi v prihodnje.

Na osrednji slovesnosti ob občinskem prazniku je župan Peter Bohinec najvišje občinsko priznanje, naziv častni občan, podelil opernemu pevcu in učitelju solopetja, predanemu ljubiteljskemu kulturniku, pevcu v zborih in ponosnemu Jeseničanu Jaki Jeraši.

Varuh človekovih pravic Peter Svetina je v ponedeljek obiskal štiri zgornjegorenjske občine, med njimi Občino Jesenice.

Danes so se na kopališču Ukova v sklopu izdelave projektne dokumentacije za ureditev kopališča začele obsežne geomeganske in statične raziskave območja. V sklopu raziskav bo izvedeno sondažno vrtanje (predvidenih je sedem sondažnih vrtin do globine 10–12 metrov) in ostale preiskave. Raziskave bodo potekale predvidoma 10 delovnih dni, rezultati pa bodo osnova za nadaljnje aktivnosti pri obnovi kopališča.

Spar Slovenija je konec februarja na Jesenicah odprl prenovljeno trgovino in ob tej priložnosti podprl tri lokalne organizacije. Skupno donacijo v višini 3.000 evrov so po glasovanju kupcev razdelili med Prostovoljno gasilsko društvo Jesenice, Glasbeno šolo Jesenice ter Košarkarski klub Jesenice.

Župan mag. Peter Bohinec si je danes v družbi predstavnikov izvajalca, podjetja Kovinar-Gradnje ST, in projektanta, podjetja Atelje Prizma, ter predsednika KS Hrušica Janeza Marinčiča ogledal potek adaptacije Kulturnega doma Hrušica. Dela potekajo po planu, zaključena so notranja rušitvena dela, poteka že menjava inštalacij. Glede na starost objekta so izvajalci sicer naleteli na nekaj presenečenj, kljub temu pa se zaključek investicije še vedno predvideva do roka, tj. 30 septembra.

Občina Jesenice v sklopu investicije, katere pogodbena vrednost znaša približno 480.000 € in bo v celoti krita iz občinskega proračuna, obnavlja večnamensko dvorano v pritličju in prostore v prvem nadstropju (pisarne, sanitarije …) za namene društvene dejavnosti.

Župan mag. Peter Bohinec je danes skupaj z v. d. direktorico občinske uprave mag. Vero Djurić Drozdek v svojem kabinetu sprejel načelnika Policijske postaje Jesenice Milana Radonjiča in direktorico Policijske uprave Kranj Melito Močnik. Spregovorili so o delu jeseniške policijske postaje, varnostni sliki v občini Jesenice, ki je ocenjena kot dobra, in o sodelovanju med lokalno skupnostjo, vključno z medobčinskim inšpektoratom in redarstvom, ter policijo. Župan je predstavnikoma policije predstavil tudi kratkoročne načrte Občine v povezavi s prihajajočimi slovesnostmi in prireditvami, pri čemer sta se predstavnika policije strinjala, da bodo policijski nadzor v času prireditev z namenom okrepitve varnosti in preprečevanja vandalizma še okrepili. Dosedanje sodelovanje med lokalno skupnostjo in policijo so ocenili kot zgledno ter izrazili prepričanje, da bo tako ostalo tudi v prihodnje.

Včeraj, 6. marca, je Športna zveza Jesenice v sodelovanju z Zavodom za šport Jesenice in Občino Jesenice v dvorani Gledališča Toneta Čufarja pripravila že 15. podelitev priznanj najuspešnejšim športnikom za športne dosežke v lanskem letu in športnim delavcem za dolgoletno delo v športu.

V dvorani Kolpern na Stari Savi je včeraj potekala osrednja prireditev ob dnevu civilne zaščite, ki sta jo organizirala kranjska izpostava Uprave RS za zaščito in reševanje in Občinski štab Civilne zaščite Jesenice.

Občino Jesenice so danes v okviru predmeta Aktivno državljanstvo obiskali dijaki 3. letnika Srednje šole Jesenice, program mehatronik. Seznanili so se z delom občinske uprave ter načini, na katere lahko pri oblikovanju lokalne skupnosti aktivno sodelujejo tudi sami.

Župan mag. Peter Bohinec je danes v svojem kabinetu sprejel Ksenijo Noč, vodjo Zdravstveno vzgojnega centra Jesenice (ZVC Jesenice), ki deluje pod okriljem Zdravstvenega doma Jesenice in pokriva območje jeseniške, žirovniške in kranjskogorske občine.

Danes se na Jesenicah spominjamo vseh umrlih v bombardiranju mesta 1. marca 1945.

Uporabne povezave