Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
feb  2015 09

Konec februarja akcija sterilizacije oziroma kastracije zapuščenih mačk

Občina Jesenice tudi letos organizira akcijo sterilizacije oz. kastracije zapuščenih mačk. Ta bo potekala od 23. do 27. februarja 2015 na območju Občine Jesenice. Občane pozivamo, da v primeru, da opazijo zapuščene mačke, to sporočijo v Zavetišče Perun, Branku Pircu, na telefonsko številko 041 666 187 ali na Oddelek za gospodarstvo Občine Jesenice, na telefonsko številko 5869 260.

Vse lastnike mačk opozarjamo, da živali v tem obdobju ne puščajo na prostem brez nadzora ali da jim namestijo ovratnice.

Hkrati vas pozivamo, da:

  • hranite le tiste mačke, za katere ste pripravljeni poskrbeti tudi sicer (sterilizacija, kastracija, obisk veterinarja).
  • kot lastnik oz. skrbnik z zagotovitvijo osamitve, kontracepcije, sterilizacije ali kastracije preprečite rojstvo nezaželenih živali.
Prebrano 2238 krat Nazadnje urejano na ponedeljek, 09 februar 2015 11:37

2 komentarji

  • Komentiraj povezavo 0, 26.02.2015 11:32 od Občina Jesenice

    Spoštovana,
    v skladu z 19. členom Odloka o javnem redu in miru v občini Jesenice je prepovedano odlagati hrano oziroma hraniti prostoživeče ali zapuščene živali (golobe, mačke, pse ...) na vseh javnih površinah v občini. Za površine, ki so v zasebni lasti to določilo ne velja, vendar pa je vseeno priporočeno, da se hrani le tiste mačke, za katere so ljudje pripravljeni skrbeti tudi sicer (sterilizacija, kastracija, obiski veterinarja). Glede na določbo občinskega Odloka smo se zavedali, da bo problematika hranjena prostoživečih živali še vedno aktualna, zato smo že septembra leta 2011 skupaj z Zavetiščem Perun postavili hišico ob cesti, v smeri proti Mali Mežakli. V to hišico so bile nameščene tiste prostoživeče mačke, ki so bili predhodno sterilizirane oz. kastrirane in jih nismo mogli vrniti nazaj v naravno okolje, torej v okolje, v katerem so bile najdene. Najbolj pogost razlog za nevračanje v naravno okolje je bil ta, da okoliški prebivalci niso dovolili ponovne vrnitve živali v njihovo neposredno okolico.
    V septembru 2014 pa smo v dogovoru s posameznimi člani društev oz. aktivistov za varovanje živali vzpostavili novo lokacijo za prostoživeče živali, in sicer se ta nahaja na območju Spodnjega Plavža v bližini nekdanje separacije, kjer je prav tako postavljena hiška in v dogovoru z Zavetiščem Perun to lokacijo tudi redno tedensko obiskuje in nam sporoča o delovanju le-te.
    Ker morda ta informacija o tej novi lokaciji še ni dovolj razširjena, ponovno obveščamo vse ljubitelje prostoživečih mačk in aktiviste, da lahko hranjenje le-teh izvajajo na novi lokaciji na Spodnjem Plavžu.

    Prijavi
  • Komentiraj povezavo 0, 25.02.2015 23:19 od mojca

    A prostoživečih muck se ne sme hraniti?

    Prijavi