Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
jun  2015 26

Nadaljuje se II. faza celostne obnove OŠ Koroška Bela

Jesenice, 26. 6. 2015 – Danes so se začela dela v sklopu II. faze Celostne obnove Osnovne šole Koroška Bela, ki se fazno izvaja že od leta 2011. V sklopu te faze, ki je bila delno izvedena v letu 2014, bo izvedeno novo stopnišče v klet, urejeni bodo pomožni prostori telovadnice in prostor energetike, uprave in knjižnice, izvedeno bo novo stopnišče za dostop v klet in obzidano zunanje požarno stopnišče za izhod iz telovadnice na vzhodni strani. Dela bodo zaključena predvidoma konec avgusta 2015.

Občina Jesenice je s Celostno obnovo Osnovne šole Koroška Bela pričela leta 2011. V I. fazi obnove so bili v letu 2011 in 2012 urejeni prostori v mansardi zahodnega dela objekta (ureditev 6 novih učilnic, 2 kabinetov, sanitarij za učence in učitelje, ureditev strojnice klimatov, ureditev hodnika, notranjega in zunanjega evakuacijskega stopnišča), evakuacijske poti do izhoda na nivo terena, obnovljena je bila streha nad novimi prostori mansarde z izvedbo nove frčade in vgradnjo strešnih oken, hkrati pa je bila dobavljena in montirana notranja oprema učilnic in kabinetov.

V letu 2013 se je najprej izvedla III. faza obnove, v kateri je bila zamenjana strešna kritina in položena nova toplotna izolacija nad prostori jedilnice in kuhinje, v letu 2014 pa je sledil prvi del II. faze, katere predmet je bila ureditev in predelava 3 učilnic, združitev kabinetov in dograditev v večjo učilnico ter dobava in montaža notranje opreme za 2 učilnici in kabinet.

V letu 2015 tako nadaljujemo z drugim delom II. faze, katere predmet je izvedba novega stopnišča v klet, ureditev pomožnih prostorov telovadnice in prostora energetike, ureditev prostorov uprave in knjižnice, izvedba novega stopnišča za dostop v klet in obzidava zunanjega požarnega stopnišča za izhod iz telovadnice na vzhodni strani. Dela bodo potekala predvidoma do 24. 8. 2015.

Občina Jesenice je v projekt Celostne obnove Osnovna šola Koroška Bela, vključno z letošnjim predvidenim vložkom, vložila že preko 1,3 milijona €. Po končani II. fazi je v letu 2017 načrtovana še izvedba IV. faze obnove, predmet česar bo ureditev zunanjosti šole in parkirišč, s tem pa bo celostna obnova Osnovne šole Koroška Bela tudi zaključena.

Prebrano 1595 krat