Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
apr  2016 28

Jutri se začne nova kolesarska sezona na kolesih JeseNICE bikes

Jutri, 29. aprila, bo s svojo drugo sezono delovanja pričel avtomatiziran kolesarski sistem »JeseNICE bikes«, ki ga je Občina Jesenice prvič vzpostavila in za uporabo odprla aprila lani. V sistemu je za izposojo na voljo petnajst navadnih in šest električnih koles, ki se nahajajo v treh kolesarnicah – na parkirišču pod občinsko stavbo, pri TIC Jesenice ter na Hrušici.

Registracijo, ki za celo sezono stane le 10 €, uporabniki opravijo v TIC Jesenice (na Cesti maršala Tita 18), kjer se seznanijo tudi z navodili in splošnimi pogoji izposoje, hkrati pa jim je zaposlena v TIC Jesenice na voljo za prikaz izposoje v praksi. Kolesa si je možno izposoditi za 840 minut oziroma 14 ur tedensko (minute izposoje beleži sam sistem), vrniti pa jih je možno v katerokoli od treh kolesarnic v občini, ne nujno v tisto, iz katere je bilo kolo izposojeno.

Ker na Občini Jesenice vemo, da je rekreacija vedno bolj pomemben dejavnik naših življenj, se hkrati trudimo za zmanjšanje obremenjevanja okolja s hrupom in izpušnimi plini, ter obenem verjamemo, da kolesarjenje predstavlja prijetno sprostitev med napornimi dnevi ali po le-teh, ki hkrati prihrani tudi čas pri iskanju parkirnih prostorov, vas vljudno vabimo, da se oglasite v TIC Jesenice, opravite registracijo in kolesa preizkusite tudi v praksi.

Prebrano 2405 krat Nazadnje urejano na petek, 29 april 2016 21:25