Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
sep  2016 27

"Povezani s srcem za Gorenjsko" - 2. tek gorenjskih bolnišnic

Na pobudo Splošne bolnišnice Jesenice je bil lani organiziran prvi promocijski tek gorenjskih bolnišnic pod geslom »Povezani s srcem za Gorenjsko«, tokrat je štafeto glavnega organizatorja prevzela Psihiatrična bolnišnica Begunje.

Ekipa begunjske bolnišnice je pripravila vse potrebno, da bo tek ob svetovnem dnevu srca ponovno združil srčne Gorenjce na prireditvi, ki bo v petek, 30. 9. 2016.

Drugi promocijski tek »Povezani s srcem za Gorenjsko« se bo pričel ob 9. uri pri Psihiatrični bolnišnici Begunje.

Tekači se bodo napotili skozi Poljče do Breznice, mimo vasi pod Stolom do Blejske Dobrave in nato na Jesenice, kjer se bodo pri bolnišnici obrnili in odtekli po isti trasi nazaj do Begunj. Pri Splošni bolnišnici Jesenice jih pričakujemo kmalu po 11. uri, zaključek prireditve pa je predviden ob 13.30 pri Psihiatrični bolnišnici Begunje.

Udeležbo na teku so že potrdili mnogi srčni ljudje: zaposleni v gorenjskih bolnišnicah, zdravstvenih domovih, socialno-varstvenih organizacijah, Ministrstvu za zdravje, lekarnah, občinskih upravah, pripadniki policije, vojske, gasilcev in gorske reševalne službe ter znani športniki. Najvzdržljivejši tekači bodo ponovno pretekli celotno, 40 kilometrsko traso, ekipe bodo tekle štafetno z menjavo na vsakih 5 - 6 km (Breznica, Blejska Dobrava, Kolpern, SB Jesenice).

Organizatorji se zahvaljujejo vsem udeležencem in podpornikom prireditve za sodelovanje in hkrati vabijo občane, da ob poti pozdravijo tekače.

Prebrano 3537 krat Nazadnje urejano na torek, 27 september 2016 11:31