Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
nov  2016 17

Program Jumicar

Varnost v prometu je ena pomembnejših tematik v današnjem času, zato jo najdemo tudi v učnem načrtu vsakega vrtca in seveda osnovne šole. Vrtci in osnovne šole poizkušajo na različne načine o varnosti v prometu osvestiti naše najmlajše, vendar z redko katerim programom, dejavnostjo oz. projektom zajamejo tako teoretični, kot tudi praktični del preventivne vzgoje o varnosti v cestnem prometu.

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Jesenice  že vrsto let sofinancira program Jumicar v višini 70 % od celotne vrednosti za vse osnovne šole na območju Občine Jesenice. Program je bil tudi v letošnjem letu uspešno izveden. Pri programu JUMICAR se otroke preko predavanja seznani z osnovno kulturo v cestnem prometu, gibanju ob cesti oz. po prometnih površinah, prečkanju ceste ter s prometnimi znaki in njihovim pomenom.

Otroci se v praktičnem delu preizkusijo v vožnji z Jumicar mini avtomobilčki na bencinski pogon, ki vsebujejo vse elemente pravega vozila od varnostnega pasu, zavornega pedala in pedala za plin. Omenjena dejavnost je namenjena otrokom druge triade osnovne  šole.  

Vsi prisotni so bili zelo zadovoljni s samo izvedbo in učinkovitostjo programa, saj so otroci sodelovali pri teoretičnem delu, pri vožnji pa povezovali teorijo in prakso. Navdušenja otrok nam seveda ni potrebno posebej poudarjati.

Prebrano 2686 krat Nazadnje urejano na četrtek, 17 november 2016 14:53