Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
nov  2017 28

Poročilo z 20. redne seje Sveta KS Plavž

Svet KS Plavž se je 27. novembra 2017 sestal na svoji 20. redni seji. Uvodoma je področni policist g. Miroslav Volmajer prisotne seznanil z varnostno situacijo v KS Plavž, ki bistveno ne odstopa od varnostne situacije v celotni občini. Poudaril je problematiko mirujočega prometa – parkiranja in pogostih vlomov v kleti zgradb. Kljub posameznim kršitvam pa se ugotavlja, da je varnost v naši KS sorazmeroma dobra.

Na seji so obravnavali priprave na srečanje starejših krajanov, ki bo organizirano 12. decembra 2017 ob 16.00 uri v OŠ Toneta Čufarja. Ob tej priliki bodo učenci osnovne šole izvedli krajši kulturni program, starejše bomo tudi skromno obdarili.

Predsednica je podala informacijo o aktivnostih med obema sejama:

  • skupaj z Društvom diabetikov Jesenice so bile izvedene meritve krvnega sladkorja, holesterola in pritiska, ki so potekale 15.11.2017. Meritev se je udeležilo 71 krajanov.
  • V nadaljevanju je predsednica podala tudi informacijo o 7. Seji Sveta za varstvo uporabnikov javnih dobrin, na kateri so med drugim obravnavali tudi problematiko vrtičkarstva. Člani sveta KS podpirajo usmeritve seje Sveta za varstvo uporabnikov javnih dobrin, na osnovi katerih morajo najemniki vrtičkov upoštevati določila 5. in 7. člena Zakupne pogodbe. Svet KS ugotavlja, da je bil najemnikom vrtičkov že posredovan dopis o upoštevanju določil Zakupne pogodbe ter obvestilo, da se bo v pomladanskih mesecih izvedla kontrola. Kršitelji bodo ustrezno sankcionirani (ne sklenitev pogodbe, rušenje na črno zgrajenih objektov, ipd). 

Svet je tudi sprejel program dela sveta KS Plavž za leto 2018.

Pobude, ki so bile podane na seji sveta KS se bodo posredovale posameznim strokovnim službam.

Prebrano 2187 krat Nazadnje urejano na torek, 28 november 2017 11:52