Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

maj 2018 11

Začenja se obnova "rdečega" mostu na Hrenovici

Vir: idejna zasnova projekta (izdelalo podjetje Atelje prizma d.o.o.) Vir: idejna zasnova projekta (izdelalo podjetje Atelje prizma d.o.o.)

Jesenice, 11. 5. 2018 – Začenja se rekonstrukcija »rdečega« mostu na Hrenovici, v sklopu katere je predvidena zamenjava pohodne površine in izvedba kovinske nadstrešnice nad mostom. Gre za enega od dveh projektov, ki ju je Občina Jesenice prijavila na javni razpis za ukrepe trajnostne mobilnosti v občini Jesenice, razpisanega s strani Ministrstva za infrastrukturo, in zanj prejela nepovratna sredstva v višini 80 % upravičenih stroškov investicije.

 

Na Jesenicah se začenja rekonstrukcija t. i. »rdečega« mostu na Hrenovici, ki povezuje območje Stare Save in stanovanjsko naselje Gorenjski sonček na Hrenovici. V sklopu investicije je predvidena zamenjava pohodne površine in izvedba kovinske nadstrešnice nad mostom, poleg lepšega videza pa bo tako most po končani rekonstrukciji postal tudi bolj varen. Izbrani izvajalec je jeseniško podjetje KOV d.o.o., nadzor nad investicijo pa bo izvajalo prav tako jeseniško podjetje Atelje prizma d.o.o.  Pogodbena vrednost investicije znaša 40.000 €, od česar bo Občina Jesenice iz svojega proračuna sofinancirala 20 % vrednosti, 80 % upravičenih stroškov pa bo sofinanciranih s strani evropske kohezijske politike (od katerih je 85 % iz sredstev Kohezijskega sklada in 15 % sredstev Ministrstva za infrastrukturo). Gre namreč za enega od dveh projektov, ki ju je Občina Jesenice prijavila na javni razpis za ukrepe trajnostne mobilnosti v občini Jesenice, razpisanega s strani Ministrstva za infrastrukturo.

Investicija bo zaključena najkasneje v sredini avgusta 2018.

Prebrano 2299 krat Nazadnje urejano na petek, 11 maj 2018 14:32

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave