Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
jan  2020 20

Župani Zgornje Gorenjske izrazili podporo zavetišču Perun

Župani Zgornje Gorenjske izrazili podporo zavetišču Perun Foto: Gorazd Kavčič

Zgornjegorenjski župani so danes na novinarski konferenci soglasno izrazili podporo zavetišču Perun. To naj bi gospodarsko javno službo zavetišča za zapuščene živali, kljub napovedim o prekinitvi dejavnosti in zaprtju zavetišča, za zgornjegorenjske občine opravljalo še naprej.

V različnih medijih se v zadnjih tednih pojavljajo očitki o domnevnih nepravilnostih v zvezi z delovanjem jeseniškega zavetišča Perun, ki je do nedavnega opravljalo gospodarsko javno službo zavetišča za zapuščene živali na območju sedemnajstih gorenjskih občin. Lastnik zavetišča Branko Pirc je zato pred časom napovedal celo prekinitev sodelovanja z občinami in zaprtje zavetišča. Problematiko v zvezi z morebitnim zaprtjem zavetišča, ki se je zavedajo vse gorenjske občine, so obravnavali župani na nedavni seji Gorenjske regije, hkrati pa tudi župani Zgornje Gorenjske na njihovi mesečni koordinaciji.

Zaradi pereče tematike in pojavljanja različnih govoric v javnosti so danes preko Razvojne agencije Zgornje Gorenjske župani Zgornje Gorenjske (Jesenice, Kranjska Gora, Bled, Gorje, Bohinj, Radovljica in Žirovnica) sklicali novinarsko konferenco, ki se je je udeležil tudi lastnik zavetišča Branko Pirc. Na njej je vseh 7 zgornjegorenjskih županov soglasno izrazilo podporo zavetišču Perun. Župani so povedali, da na nobeni od občin zoper delo zavetišča niso nikoli prejeli nobene pritožbe posameznih občanov, delo z zavetiščem oziroma njegovim lastnikom pa ocenili kot korektno in strokovno. Zbrane medije so obvestili, da je Branko Pirc na podlagi pogovora z župani pred kratkim izrazil pripravljenost, da z dejavnostjo za teh sedem občin Zgornje Gorenjske nadaljuje tudi v prihodnje. Sodelovanje z ostalimi gorenjskimi občinami je odvisno od vsake občine posebej. Z njegovo odločitvijo so zgornjegorenjski župani zadovoljni, saj jeseniško zavetišče v tem trenutku zagotavlja najbolj optimalno skrb za zapuščene živali tako v časovnem kot za občine v finančnem smislu. V primeru, da bi dejavnost prevzelo bolj oddaljeno zavetišče, bi to namreč podražilo stroške za same občine, ne nazadnje pa bistveno povečalo odzivni čas intervencij pogodbenika oziroma koncesionarja, kar je velikokrat bistvenega pomena.

Prebrano 2448 krat Nazadnje urejano na torek, 21 januar 2020 09:59