Obvestila za javnost

okt 2010 12

Obvestilo o začetku javne razgrnitve predlogov modelov vrednotenja nepremičnin v občini Jesenice

Geodetska uprava Republike Slovenije je v skladu z določili Zakona o množičnem vrednotenju nepremičnin (Ur. list RS, št. 50/2006; v nadaljevanju - ZMVN), vsem nepremičninam poskusno izračunala njihovo vrednost. Vsa slovenska gospodinjstva bodo v obdobju 45 dni od začetka dne 4.10.2010, prejela obvestila o poskusnem vrednotenju nepremičnin. Pred pošiljanjem obvestil so vsa gospodinjstva prejela brošure, v katerih je razložen postopek kako lahko lastniki spreminjajo in dopolnjujejo podatke o nepremičninah ali podajajo pripombe na modele vrednotenja.

Osnovni namen obvestila, ki ga bodo prejeli vsi lastniki nepremičnin, je seznanitev z izračunano tržno vrednostjo nepremičnin. Če se lastniki ne bodo strinjali z uporabljenimi modeli za izračun vrednosti nepremičnin, bodo to sporočili Geodetski upravi RS. Na obvestilih bodo poleg podatka o posplošeni tržni vrednosti nepremičnin navedeni tudi podatki o nepremičninah. Lastniki bodo imeli dva meseca časa, da bodo na obrazcih  ali s pomočjo aplikacije, geodetski upravi sporočili morebitne spremembe podatkov ali dali pripombe na modele vrednotenja nepremičnin.

V času obveščanja od 4.10.2010 do 17.11.2010, bo na Občini Jesenice v skladu z določili ZMVN-ja potekala Javna razgrnitev predlogov modelov vrednotenja nepremičnin za Občino Jesenice. Vse zainteresirane občane, obveščamo, da bo Javna razgrnitev potekala na Oddelku za okolje in prostor, v pisarni P8, v delovnem času Občine Jesenice:

  • - ponedeljek, torek: 8.00 –15.00
  • - sreda: 8.00 – 17.00
  • - petek: 8.00 – 13.00.


Vse dodatne informacije dobijo zainteresirane osebe na tel. št.: 045/869-339 (Andraž Tolar), 045/869-221(Eva Deretić), ali po elektronski pošti:

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.,
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Prebrano 5493 krat

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave